ІТ-управлінці розробили рішення для оптимізації процесів Львівської міської ради

4 Сер 2015

Учасники програми з управління технологіями Львівської бізнес-школи УКУ (MS in Technology Management) на прохання Львівської міської ради провели аналіз, документування і оптимізацію процесів з надання адміністративних послуг у місті.

Два місяці учасники з провідних ІТ-компаній України, які навчаються у LvBS, проводили дослідження, аналіз та розробляли рішення для оптимізації процесів у Львівській міській раді в рамках проекту електронного самоврядування і покращення сервісів для мешканців Львова. Для роботи, командою із впровадження електронного самоврядування у місті, було обрано 6 процесів, з якими найчастіше стикається мешканець. Ідеться про:

* отримання довідки про склад сім’ї,
* поновлення паспорта,
* отримання дозволу на зовнішню рекламу,
* довідки про несудимість,
* довідки про квартирну чергу,
* отримання копії ухвали ЛМР.

Серед членів журі, які оцінювали результати роботи учасників MS in Technology Management: Валерій Макаренко, директор з проектного виробництва De Novo, Яніка Мерило, позаштатний радник міського голови Львова, Тимофій Александронець, начальник управління міжвідомчої координації ЛМР, Олександр Зачешигрива, директор з розвитку бізнесу компанії De Novo,  Валентина Бартошик, начальник адміністративно-господарського управління ЛМР, Любомир Бойчук, віце-президент з розвитку бізнес компанії «Інфопульс», Василь Матяшовський, позаштатний радник ІТ-управління Львова, учасник проектів Smart City Львів та Smart City Київ   

Учасники проекту

«Те, що ви зробили, – це великий героїзм. Напрацьовані конкретні рішення, і досі ніхто краще від вас цього не робив», – зазначила Яніка Мерило. Вона також додала, що у проекті зібрались ті люди, які реально можуть впливати на прийняття рішень, тож незабаром можна очікувати на впровадження деяких пропозицій.

За словам керівника експериментального проекту у LvBS Василя Матяшовського, такий досвід співпраці показує ефективність синергії трикутника “університет, влада, бізнес”: «Учасники програми, які працювали над аналізом та оптимізацією процесів з надання адміністративних послуг, довели, що університет і його студенти (у цьому випадку учасники LvBS) можуть працювати над впровадженням інновацій як у державі, так і у бізнесі! Цей інструмент ми також пропонуємо використовувати у проектах із впровадження підходів ‎Smart City».

Василь додає, що співпраця між університетом, бізнесом та владою є типовою практикою для країн Західної Європи та США, на цьому зокрема наголошують викладачі та експерти, які викладають на програмі з управління технологіями: «Така співпраця дає можливість компаніям і муніципальним структурам залучити до вирішення проблем людей, які розуміють проблематику, і знайти такі рішення, на дослідження яких раніше не вистачало часу чи ресурсів. Для українських компаній і державних структур – це можливість не тільки перейняти найкращі світові практики, а й знайти нових партнерів та потенційних клієнтів. Ключовим у такій співпраці є методологія і керування процесом розробки рішення, яку ми протестували і довели, що вона дієва. Тому ми і на далі готові співпрацювати з містом та компаніями і допомагати їм у вирішенні проблем чи на стратегічному, чи на операційному рівнях, у питаннях розвитку компанії, продукту чи виходу на нові ринки. Ми готові вислухати та пропонувати рішення», – підсумовує співзасновник та член академічної ради MS in Technology Management.

 Контакти Василя Матяшовського ви можете знайти у розділі команда