Лідерство та управління людьми: 5 must read книг від Деніела Льюїса

15 Сер 2017

Шукаєте корисну книгу для зростання та розвитку команди? Тоді вам точно стануть в пригоді поради викладача Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) Деніела Льюїса. Він є автором програм розвитку лідерських якостей та програми розвитку якостей керівника, уже понад 30 років працює на керівних посадах у таких компаніях, як Nestlé, General Motors, SABMiller та Heineken.

dl

Топ-5 книг, які радить Деніел Льюїс:

1. «Ефективний керівник», Пітер Друкер

«For me the guru of people management», — каже Деніел. Тема цієї книги – управління самим собою для підвищення ефективності своєї діяльності. Те, що люди взагалі здатні управляти іншими людьми, поки ніким не доведено. Але ви завжди можете управляти самим собою. Керівники, які не вміють керувати собою для підвищення ефективності своєї діяльності, не зможуть ефективно управляти своїми колегами і підлеглими. Управління в значній мірі здійснюється на власному прикладі. Ефективність роботи індивіда все більше залежить від його вміння ефективно працювати в організації, на керівній посаді. Джерело.

2. «7 звичок надзвичайно ефективних людей», Стівен Кові

«Principles that you can strive to live with at work and out of work», — каже викладач. Ця книга — світовий супербестселер, що змінив долі мільйонів людей. Білл Клінтон — один із них — радить мати її кожному, хто прагне досягти успіху! Книга допоможе вам чітко сформулювати для себе життєві пріоритети й цілі, максимально реалізувати закладений у вас потенціал, стати кращим у професійній діяльності та вибудувати гармонійні взаємини з оточенням.

3. «Як управляти людьми. Способи впливу на оточуючих», Джо Овен

«Real truths of what you need to do to be successful at each stage on the leadership ladder in the corporate world», — розповідає Деніел Льюїс. Практична книга для лідерів усіх рівнів. Опираючись на багаторічну менеджерську практику, автор відсікає усе зайве і демонструє, як менеджеру розвивати у собі ті риси й типи поведінки, до ведуть до успіху. Дуже важливо, що Овен продемонстрував у книзі те, які речі є ефективними у менеджменті, а які – нефективні.

 Читайте також: Менеджмент змін, стратегія, інтелект: must see фільми від Юрка Филюка

4. «Менеджмент 3.0», Юрген Аппело

«A contemporary set of views of management in a dynamic business world», — каже викладач. Автор просить нас подумати про лідерство та управління як складне завдання, особливо у сьогоднішньому бурхливому світі. З цієї книги vенеджери дізнаються, яка їхня нова роль в організаціях ХХІ століття, як найефективніше застосовувати Agile.

5. «5 вад у роботі команди», Патрік Ленсіоні

«Proven steps in building a high performing team», — додає Деніел Льюїс. Керівник однієї з високотехнологічних компаній подав у відставку, оскільки робота компанії при ньому розвалювалась на очах. З приходом нового керівника ситуація ще більше загострюється. Як відбувається вихід із кризи – розповідає автор книги. Чому вникають 5 вад у роботі команди: взаємна недовіра, безвідповідальність, зменшення вимогливості, страх конфлікту та байдужість до результатів? Як їх діагностувати і що з цим робити? Автор наводить детальний опис цих вад і пояснює, як їх позбутися.

Читайте також: Що робити, коли вже здійснив мрії? Топ-3 фільми від Андрія Худо

Нагдаємо, у Львівській бізнес-школі УКУ триває реєстрація на програму для тім-лідерів «Lead-IT». Її автором та викладачем є Деніел Льюїс. Окрім сертифікату LvBS, учасники програми отримають також міжнародний сертифікат London Institute of Leadership and Management (ILM), який акредитував цю програму. Дізнатися більше…