Петро Порошенко: Сильні конкуренти є ключовою умовою росту економіки

12 Лют 2013

Рушійною силою економіки є чесна конкуренція і ми маємо створити умови, щоб не лише підтримували конкуренцію всередині країни, а й бути конкурентоздатними на зовнішньому ринку. Таку думку висловив народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Петро Порошенко на конференції з нагоди 5-літття Львівської бізнес-школи УКУ.

За словами Петра Порошенка, сильні конкуренти є ключовою умовою росту економіки. Тому, він вважає, що потрібно створити прозору і ефективну систему побудови конкурентної економіки країни. «Що може витягнути Україну з кризи? – європейська інтеграція: це стандарти, які дуже небезпечно порушувати», – зазначив нардеп.

Він також додав, що є великим оптимістом і вважає, що Україна підпише в листопаді угоду про асоціацію з ЄС. «Якщо угода буде підписана, то ринки ЄС будуть відкритими до конкурентної економіки України, а у нас є головне – український кадровий потенціал», – зазначив нардеп.

Петро Порошенко також висловив думку, що найкращі перспективи розвитку Україна має у аграрній, харчовій та переробній галузях: «Ми маємо родючу землю, унікальне логістичне становище і все ще великий запас води», – пояснив він.  

Відомий бізнесмен також висловив свою думку стосовно інноваційних процесів в країні: «Інноваційність компанії не залежить від її розмірів, а від команди. Головною і необхідною умовою для досягнення мрії є віра у перемогу, фахова команда, де панує довіра, і яка формується на цінностях», – підсумував Петро Порошенко.