Сase Сlinic. Як проходив воркшоп для управлінців з організаційного розвитку

22 Лют 2024

У лютому в Бізнес-школі УКУ відбувся закритий воркшоп із організаційного розвитку у форматі Сase Сlinic, під час якого гості мали змогу представити та розглянути управлінські ситуації учасників за фасилітації досвідченої консультантки з організаційного розвитку Алли Георгіаді, EdD, PhD, засновниці національної асоціації соціо-економічних науковців-практиків SEAM Institute (США), що об’єднує фахівців з Європи та Північної Америки. Далі розповімо більше про це. Воркшоп проходив у межах нової магістерської програми MSc in Managing Impact-Driven Organizations.

Як метод розв’язання управлінських завдань, Сase Clinic об’єднує невелику кількість учасників, які взаємодіють на рівних правах, випробовуючи себе у ролі коучів, та вимагає вміння активного слухання й злагодженої командної роботи. Case Clinic допомагає сформувати нові погляди на проблему чи виклик та напрацювати нові підходи до їх вирішення. 

У воркшопі з Аллою Георгіаді взяли участь вісім управлінців різних щаблів управління, які представляли відмінні функціональні напрямки та сфери бізнесу. Таке різноманіття досвідів додавало цінності взаємодії. 

«У сформованій фасилітаторкою атмосфері довіри та безпеки, разом учасники навчалися застосовувати ключові принципи організаційного розвитку до вирішення проблем: системно бачити проблему ситуацію, розширювати її межі, визначати джерела інформації, необхідні для її ефективного розрішення, ідентифікувати ключових гравців, які впливають як на виникнення проблеми, так і на її розв’язання», – розповідає Наталія Лагоцька, Академічна лідерка магістерської програм MSc in Managing Impact-Driven Organizations і MA in HROD.

Наприкінці воркшопу всі учасники ділилися інсайтами та свідчили про поглиблення розуміння універсальних принципів, які важливо застосовувати для вирішення проблемних ситуацій. Учасники, які представляли кейси, запевнили про отримання нових перспектив бачення проблеми та усвідомлення практичних кроків до зміни внутрішньоорганізаційної ситуації. 

Подія організована в межах нової магістерської програми Бізнес-школи УКУ «Управління організаціями, які впливають» – MSc in Managing Impact-Driven Organizations, в основі дизайну якої лежать такі ключові ідеї організаційного розвитку, як людиноцентричність та системний підхід. Сase Clinic є одним із актуальних методів проблемно-орієнтованого навчання і застосовується в межах загального для програми підходу до навчання дорослих.

Дізнатися більше про програму MSc in Managing Impact-Driven Organizations.

А також, Алла Георгіаді представляє нашу нову програму базової професійної сертифікації з SEAM для управлінців (SEAM Foundation Certificate, U.S.A)