Три фільми про стратегію для керівників від Сергія Лесняка

27 Чер 2017

Не лише книги, але й фільми стануть корисними для тих, хто вивчає стратегію та прагне зрозуміли, як діяти у складних ситуаціях – для бізнесу, бою чи у буденному житті. На прохання Львівської бізнес-школи УКУ директор компанії «RR Commodities» (Shanghai), викладач з міжнародного бізнесу, співавтор циклу семінарів «Бізнес як військова стратегія» у LvBS Сергій Лесняк ділиться своїми топ-3 фільмами, з якими буде цікавіше вивчати стратегію.

SL

«Міс Слоун», Великобританія, 2017. У головній ролі Джессіка Честейн. Гостросюжетний фільм з акцентом на американській політиці переносить нас в зал суду, де відповідачем стає міс Слоун – успішна жінка-лобіст, що побудувала чудову кар’єру в Вашингтоні. Її звинувачують в порушенні професійної етики, дачі хабарів і використанні незаконних методів впливу на членів сенату. За словами Сергія Лесняка, героїня використовує цікаві стратегічні ходи.

sl

«Тора! Тора! Тора!», США, Японія, 1970. Спільний американо-японський фільм, присвячений подіям 7 грудня 1941 року, коли японська армія завдала нищівного удару по військово-морській базі США — Перл-Гарбор. «Тора! Тора! Тора!» – з японської – «Тигр! Тигр! Тигр!» радіограма японського лейтенанта Фучіди, що очолював наліт на Перл-Гарбор, про початок Гавайської операції японських військово-морських сил 7 грудня 1941 року. «Фільм похвилинно описує підготовку нападу на Перл Харбор. Добре демонструє процес прийняття рішень та ціну похибки», – розповідає про стрічку Сергій Лесняк.

sk

«Волл-стріт», США, 1987. У головних ролях Майкл Дуглас та Чарлі Шин. кінематографічна драма режисера Олівера Стоуна 1987 року. Фільм отримав премію «Оскар» за найкращу головну чоловічу роль (Майкл Дуглас). Завоював ще 6 різноманітних кінематографічних нагород. Одна із особливостей фільму в тому, що в сюжеті застосовано цитати з відомої книги Сунь-Цзи «Мистецтво війни», написаної понад дві тисячі років тому. До речі, саме Сергій Лесняк вперше переклав цю працю українською.

sl

Нагадаємо, Львівська бізнес-школа УКУ 6-7 липня запрошує на другий семінар з циклу «Бізнес як військова стратегія». Цього разу помандруємо у Тернопіль та Збараж, аби в унікальний спосіб вивчити управлінські теорії на основі української історії. Дізнатися більше.

Читайте також: Три фільми-кейси для фінансистів від Михайла Колісника