«War – Complexity – Business – Education – Chance». – Унікальний бізнес-кейс для учасників LvBS

21 Лис 2022

«War – Complexity – Business – Education – Chance». Бізнес-кейс під такою назвою є лейтмотивом не лише першого модулю, а й всього навчання впродовж наступних двох років для учасників програм Key Executive MBA, MSc in Technology Management, MA in Human Resources and Organization Development Бізнес-школи УКУ.

Розробником цього живого кейсу є Валерія Козлова – стратегічна партнерка LvBS та директорка програми Key Executive MBA. Валерія переконана, що з одного боку війна – це складні часи, з іншого – це наш шанс, щоб змінитися, змінити свої бізнеси, побачити нові можливості для трансформації.

В основі кейсу показано приклад нереального партнерства та взаємодії бізнесу й громадськості, що було акумульовано в CF Volunteering and Help Center. Благодійна організація «Центр волонтерства та захисту» працює за гуманітарними принципами ООН та займається наданням допомоги лише медичним установам та цивільному населенню. Учасники Бізнес-школи УКУ мали унікальну нагоду побачити як працює один з найбільших гуманітарних центрів на заході України, дізнатися як налагоджена його робота від співзасновників центру Маріанни Білик, керівниці медичного напряму, а тепер ще й учасниці програми Key Executive MBA та Андрія Немировського, співзасновника та голови ЦВЗ.

Як пояснила Валерія Козлова, цей кейс був про зміну та ускладнення мислення, яку зробили власники та їхні команди, тому їм вдалося по суті в перші дні війни створити новий соціальний успішний фонд, який рухався за законами бізнесу. Центр Волонтерства та Захисту має сучасну та повністю прозору структуру корпоративного управління, яка включає незалежну наглядову раду та професійну ревізійну комісію, де рішення приймається колегіально більшістю голосів. «Впродовж роботи над кейсом ми занурились в стан війни і зробили її частиною свого життя, бо наша робота – це створювати максимальні можливості для того, щоб використати те, що відбувається не тільки для виживання своїх бізнесів, а й для розвитку», – пояснює Валерія Козлова. 

Метою кейсу «War – Complexity – Business – Education – Chance» було показати, що реагувати на війну можна відмовою від усвідомлення суті і робити вигляд, що війни немає, а можна «впустити» її у свій бізнес і зробити частиною свого життя, реалізувати свій бій з ворогом.

Наприкінці навчального дня учасники програм  Key Executive MBAMSc in Technology ManagementMA in Human Resources and Organization Development розробили та презентували свої бізнес-рішення та ідеї як для покращення роботи самого центру, так і компанії-співзасновниці, чи запропонували партнерство один одному. Результатом напрацювань стали цікаві рішення, які були високо оцінені власниками, а також уже в аудиторії було запропоновано партнерство деяких учасників із засновниками фонду і створена атмосфера, в якій, ми впевнені, буде розширюватись вплив волонтерства, а також бізнесів, які мають соціальний напрямок.

У роботу над кейсом були запрошені також випускники Бізнес-школи УКУ, зокрема програми «Ефективне менторство через призму EQ boost», авторської програми Валерії Козлової, експертки з результативного мислення і авторки дисципліни EQ-Boost, та Ярини Бойчук, CEO LvBS.

«Чому саме випускники-ментори? Тому що їх взаємодія з групами надзвичайно цінна в процесі знайомства, важливість якого неможливо переоцінити на першому модулі.   Учасники програм Key Executive MBA, MSc in Technology Management, MA in Human Resources and Organization Development упродовж двох років будуть вчитись разом, можливо стануть партнерами в нових бізнесах, тому нам важливо було створити можливість для максимально глибокого знайомства, де немає конкуренції, а натомість є співпраця, де немає страху для співтворчості, де є дух високої мрії, яка надихається нашою боротьбою!…», – пояснила Валерія Козлова.

Серед запрошених випускників у роботу над кейсом: Дячишин Олеся – COO, HR-директор компанії Thundermark Games Inc, Бандрівський Андрій та Оксана Донець – співвласники, співзасновники Gorgany; Оксана Гудзовата – професорка кафедри управління та організаційного розвитку, співвласниця ТМ «Просто добрий Хліб»; Шумський Костянтин – засновник Gallery ICONART; о.Ростислав Пендюк – голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Сабанський Андрій – TacticMedAid, Ігор Кушнір – співвласник “Свій маркет”, Ірина Фіщук – сімейна ресторація Мулярових, Савич Галина – Сімейний медичний центр UP.
Володимир Мєткий – власник агробізнесу Традекс Агрі.

Зовсім скоро ми покажем вам відеорепортаж на цю тему.

Підготувала Олена Янковська