Великий старт LvBS 2016 для інноваторів та HR-фахівців

23 Вер 2016

“We can not avoid learning!”  під таким гаслом розпочали навчання на магістерських програмах Львівської бізнес-школи УКУ нові учасники MA in Human Resources and Organization Development та MSc in Innovations and Entrepreneurship.

Академічна директорка LvBS Ярина Бойчук привітала нових учасників презентацією про навчання у Школі:

«Тут не буде шаблонів і «таблеточок» для негайних «великих» результатів. Замість пігулок і шаблонів у нас будуть концепції, варіанти рішень. Вашим завданням тут буде взяти те, що вам може знадобитися, і віднайти «своє». Не чекайте, коли вам все викладуть «на стіл», щоби просто взяти це. «Докладайте» своє, на цей «шведський стіл знань», «куштуйте» нове.

Будьте готовими до різності. Поважайте її, вмійте нею користуватися. Якщо від різності й утворюються суперечки, то це лише шанс, що саме в них народяться проривні ідеї. Діліться і розділяйте!

Ставтеся розумно до провалів. У LvBS можна помилятися, адже ми проти пострадянської концепції страху перед помилками. Звичайно, ми не заохочуємо помилятися, але дозволяємо це, адже на помилках найпростіше учитися.

Будьте готові до тяжкої роботи. І знайте, як тільки ви опинилися в цій аудиторії, ми перестали бачити у вас представників компаній. Ми бачимо особистостей, з якими ми хочемо разом працювати і вчитися. Адже 99,9% наших викладачів приходять сюди для того, щоб також учитися в процесі».

Перший модуль програми MA in Human Resources and Organization Development був присвячений темі «HR Business Partnership in an international business context», і про ці контексти впродовж усього модуля розповідала групі академічна лідерка програми Анна Льюїс.

Практична частина модулю полягала у розгляді реальних кейсів від випускниць програми, які, втілюючи отримані знання в життя, досягли високих результатів. Під час візиту до Холдингу емоцій !FEST, випускниця програми Наталія Мазяр та співзасновник холдингу ділилися досвідом на тему «HR Function in FEST Holding Emotions! – HR as a Business Function in real life application». Також практичним кейсом із власного професійного досвіду поділилася HR бізнес-партнер компанії «Imperial Brands» Олена Скляренко

Менеджер програми Іра Лепська ділиться враженнями про нових учасників MA in Human Resources and Organization Development: «Сформувалася сильна група з HR-фахівців з глобальних та національних системних компаній зі сфери IT, HoReCa, фармакології, виробництва, банківської сфери та ін. Середній професійний досвід учасників цієї групи становить 5 років. Ми впевнені, що у межах програми учасники зможуть реалізувати проекти, які додадуть цінності їхнім бізнесам. Тішить те, що до професійної мережі випускників та учасників двох попередніх груп програми приєдналися нові, сильні та перспективні учасники!»

Також група познайомилася із бразильською креативною підприємицею Марільєю Лобо, яка підказала, які дороговкази слід зауважувати у «Learning Journey»:

  •  «Розумійте свої персональні цінності та середовище, в якому ви перебуваєте.
  • Відданість призводить до результативності, тож працюйте важко і віддавайтеся своїй справі. 
  • Вчіться відпускати. Це найважче. Я плакала, коли продала свою компанію. Але це необхідно. 
  • Приймайте невизначеність, навіть якщо страшно.
  • Сповістіть світу про свої цілі, мрії та плани.
  • І вірте, що магія таки відбудеться.»

З учасниками програми з інновацій та підприємництва на першому модулі програми MSc in Innovations and Entrepreneurship Марілья говорила на теми «Entrepreneurial Journey», «Creating Value through Entrepreneurship: basic concepts in Business Excellence», «The Social Entrepreneurship challenge».

Перший модуль для інноваторів минула над вивченням «Стратегії розвитку нового бізнесу. Основи інноваційного підприємництва» із Денисом Довгополим, співзасновником і керуючим партнером GrowthUP Group, президентом бізнес-акселератора GrowthUP.

Денис поділився своїм враженнями від роботи з MSIE5: «Група виявилась кмітливою. Оскільки я викладав для них вперше, довелося витратити трохи часу, аби їх «розкачати». Але вже другого дня, коли від теорії ми перейшли до більш практичних речей, учасники почали ставити запитання, які продемонстрували, що у них дуже непоганий базовий рівень, є проекти, щодо яких вони ставили запитання. І, головне, є мотивація отримувати знання. І вони знають, де їх отримати. Мені здається, група хороша та сильна».

Стипендіати Програми інновацій та підприємництва

Про цьогорічний набір на програму розповідає її менеджер Михайло Думанський: «Учасники нової групи MSIE5 цікаві тим, що дуже багатосторонні за інтересами, сферами зацікавлень та проектами. Водночас, всі перебувають на одному емоційному рівні та мають живий інтерес до нових знань та знайомств. Кожен учасник цієї групи доповнює її. Переконаний, у такій взаємодії є потенціал для створення хороших нішевих продуктів. Попереду багато роботи, але, думаю, що вже через 5-6 місяців матимемо перші важливі результати».

Після першого дня знайомства з Львівською бізнес-школою УКУ, учасники отримали шанс познайомитися один з одним під час welcome drink у Трапезній УКУ.

З новою роллю учасників дипломних програм магістерського рівня привітали декан LvBS Софія Опацька, сенатор УКУ, фундатор LvBS, засновник та генеральний директор ВАТ «Троттола» Ярослав Рущишин та член Ради директорів компанії SoftServe Тарас Вервега.

Вітаємо «новачків» LvBS, бажаємо приємного «польоту»!

Нагадаємо, що попереду – старти ще двох дипломних програм: KEMBA (5 жовтня) та MSc in Technology Management (19 жовтня). Ви ще встигаєте зареєструватися на навчання.