У Львові стартує унікальна програма для ІТ-фахівців з управління технологіями

22 Лип 2013

 

22 липня Львівська бізнес-школа спільно з Львівським кластером ІТБП та Львівською міською радою презентували нову Програму магістерського рівня з управління технологіями (MS in Technology Management).

Програма для ІТ-фахівців стане першою у Східній Європі, яка поєднає технологічну і бізнес-освіту. Вона стартує уже у жовтні цього року на базі Українського католицького університету.

Виконавчий директор Львівського кластеру ІТ та бізнес-послуг Степан Веселовський зазначив, що минулого року в ІТ-кластері виникла потреба такої програми як відповідь на запит ринку. «Це партнерський проект, якийвтілюємо спільно з ІТ-компаніями Львова, LvBS та Львівською міською радою».

За словами директора департаменту гуманітарної політики ЛМР Олега Березюка, економіка знань є пріоритетною для розвитку міста, зокрема це стосується сфери ІТ. «На сьогодні в університетах не дають управлінських знань, які були б поєднані із сучасними технологіями. Я вірю, що Український католицький університет, починаючи з програми управління технологіями, розвиватиметься у цьому руслі і надалі. Це лише перша сходинка, переступивши яку, ми побачимо незабаром результат – робочі місця, конкурентоспроможність на глобальних ринках тощо».

«Поєднання влади, науки та бізнесу – є доволі ефективним, – вважає керівник LvBS Софія Опацька. – Програма з управління технологіями сформувалася на запит бізнес-середовища з дуже конкретними потребами, які ми розуміємо і будемо вирішувати».

Учасниками MS in Technology Management можуть стати особи, які мають диплом про вищу освіту в ІТ-сфері або пов’язаній галузі, щонайменше 4 роки досвіду роботи у відповідній сфері, досвід управління невеликими командами та рівень англійської не нижчий за Upper Intermediate.

За словами Софії Опацької, навчальний план програми склали за кращими світовими аналогами: «Ми не будемо заглиблюватись у деталі технологічних знань, а говоритимемо до людей з досвідом про те, як технології мають забезпечувати потреби їхніх клієнтів. Ми хочемо, щоб галузь та її представники подивилися на своїх споживачів не локально, а глобально, що додасть додаткової цінності Львову».

Навчання на програмі триватиме півтори роки, вона матиме модульний формат – інтенсивний курс 4 дніщомісяця, що дозволяє поєднувати навчання з основним місцем праці. Також особливістю є те, що 80% викладачів – це практики, які щодня займаються технологічним бізнесом (СЕО, СІО, СТО, VPs) і, крім того, викладають у таких відомих університетах та бізнес-школах як Pennsylvania, Wharton, Carnegie Mellon, London Kingston, Leiden та ін.

Навчальна програма базується на трьох основних стовпах – технології, бізнес і менеджмент, м’які навички (soft skills). Учасники вивчатимуть ІТ-концепції та стратегії, архітектуру і розробку ІТ-рішень, бізнес-комунікації, управління технологіями, фінанси та прийняття бізнес-рішень, управління підприємством, лідерство.

Прийом документів триває до 1 жовтня 2013 року.
Відео з прес-конференції

Детальніше про програму

{album_29}