“Україна, без сумніву, вже є частиною Європи”, – віце-мер Гааги

7 Лют 2014

6 лютого у Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбувся круглий стіл, учасники якого обговорили розвиток партнерських відносин між Львовом та Гаагою (Нідерланди), обмін досвідом і можливість співпраці між  IT-кластером, Університетом та бізнес-сектором.

Спікерами круглого столу стали представники делегації з міста Гааги: Хенк Кул, віце-мер; Том Верслюс, радник з міжнародно-економічних питань міської ради; Карім Адаргхал, політичний радник у відділі інформаційних технологій секції економіки департаменту містобудування міської ради. Україну на круглому столі представляли Сергій Кіраль, начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності; Степан Веселовський, виконавчий директор львівського кластеру ІТБП; Максим Лисак, координатор програми міжнародної діяльності Інституту міста, Олег Шмід, радник міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури.

До участі у дискусії долучились представники ІТ-кластеру міста, Богдан Панкевич, Почесний консул Королівства Нідерландів у Львові, представники бізнесу. 

Як зазначила Софія Опацька, керівник LvBS, для Школи завжди був важливим, а сьогодні особливо, розвиток стосунків з європейськими партнерами. LvBS уже активно співпрацює з двома гаазькими університетами – Лайденським та університетом Делфт у програмі MS in Technology Management. 

“Круглий стіл пройшов результативно. Ми побачили, що у Львові добре розвинений ІТ-кластер. У Гаазі цей сектор також динамічний. Велосипедний рух, розвиток туризму – є пріоритетними для міста. Ми зацікавлені у продовженні співпраці зі Львовом і готові ділитися досвідом. Україна вже є частиною Європи – ми в цьому не сумніваємось”, – наголосив віце-мер Гааги Хенк Кул.

Після круглого столу представники делегації з Нідерландів провели зустріч з мером Андрієм Садовим, на якій підписали спільний меморандум про співпрацю Львовом та Гаагою.

“Мені дуже приємно приймати делегацію з Гааги. Сьогодні у Львові живе багато молодих людей, зокрема, 150 тисяч студентів. Серед них студенти Українського католицького університету, який є наймолодшим в місті, проте найулюбленіший.  Ми всі його підтримуємо“,  підсумував мер Львова Андрій Садовий

{album_45}