«Чим більший рівень довіри в суспільстві, тим менша корупція», – Ярослав Притула

10 Лип 2014

10 липня у Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбулась відкрита зустріч-дискусія «Виклики для бізнесу в новій країні: розвиток довіри та шляхи подолання корупції». Подія зібрала підприємців з різних регіонів країни: Одеси, Чернівців, Луцька, Ужгорода, Києва.

Гості мали нагоду відчути атмосферу Українського католицького університету та скористатися майданчиком LvBS для нових знайомств та цінного спілкування.

«Ми часто їздимо в інші міста, а сьогодні раді вітати представників бізнесу в нашій школі. Ця подія відкриває серію заходів, які розвиватимуть співпрацю між бізнес-спільнотами України», – зазначила Софія Опацька, декан LvBS.

Серед головних викликів, які стоять перед бізнесом в нашій країні, є подолання корупції та розвиток довіри у суспільстві. Ярослав Притула, викладач LvBS, професор з кількісних методів для прийняття бізнес-рішень та економіки, зазначив, що корупцію побороти дуже важко, проте можливо. Одним із шляхів є підвищення рівня довіри в суспільстві. «Віра є запорукою успіху. І віра приходить через довіру. Чим більший рівень довіри в суспільстві, тим менше корупція. Довіра впливає на освіту, економіку та інвестиції в країні», – вважає експерт. 

Також доповідач поділився знаннями про те, що є різні види довіри: вертикальна (інституційна), горизонтальна (довіра на рівні людей), а також формальна і неформальна види довіри.

Ще одним із дієвих кроків до зменшення корупції є бойкот. «Потрібно зменшувати корупцію через публічне засудження та відмову від співпраці з компаніями, що практикують корупційні дії», – наголосив Ярослав Притула.

Модератором заходу виступив Ярослав Рущишин, підприємець з багаторічним досвідом, генеральний директор ВАТ «Троттола». 

{album_57}