Якими рисами повинен володіти успішний українець?

11 Лип 2014
Сміливість взяти відповідальність за себе і своїх близьких, формування власних малих «експертних кіл», чітка візія результатів своєї діяльності, активна життєва позиція та мандрівки до інших країн і всередині держави. Такі риси повинен мати пересічний громадянин для побудови України нового покоління, вважають учасники дискусії «Жити у світі. Будувати Україну», що відбулася 10 липня у Львівській бізнес-школі УКУ за ініціативи випускників програми “Good Governance”. 
 
Дискусія, за участі проректора ЛНУ ім. Франка Марії Зубрицької, розпочалась із перегляду документальної стрічки «Богдан Гаврилишин. Місія-Свобода».
 
Марія Зубрицька, яка особисто знайома з засновником Світового економічного форуму в Давосі Богданом Гаврилишиним, наголосила на ініціативі, проактивності, оптимізмі та life-long education (постійній самоосвіті) свого приятеля. І зазначила, що де б Богдан Гаврилишин не учився і де б не працював, усюди називає себе українцем.
 
«Він хоче пізнавати світ – від Аргентини до Індії, від США до Румунії, від Швейцарії до України. Він менше говорить, а більше слухає – бо говоримо про те, що знаємо, а слухаючи, можемо дізнатися нове. Він дуже точно відчуває глобальні процеси, а тому розуміє, як слід діяти. Саме через це він став радником дуже багатьох успішних урядів і міжнародних організацій» – вважає Марі Зубрицька.
 
Випускник програми Фонду Богдана Гаврилишина та програми “Good Governance” Ярослав Мелех розповів про свій досвід перебування у Швеції, спеціальну групову стипендію для молодих фахівців «Молодь змінить Україну» та наголосив на тому, що досвід інших європейських держав має стати дороговказом для молодих фахівців незалежно від політичної кон’юнктури та макроекономічних процесів.
 
Нагадаємо, дискусія «Жити у світі. Будувати Україну» відбувалася у межах презентації документального фільму про мільйонера, який починав лісорубом у Канаді – професора Богдана Гаврилишина (сьогодні стрічка уже доступна на YouTube). Також цього вечора була можливість отримати книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь Українцем».
 
Дискусія відбулася з ініціативи випускників LvBS Тараса Баранецького та Ярослава Мелеха. Інформаційний партнер події – журнал про успішних українців, ініціативу та відповідальність http://theUkrainians.org