Драйв, натхнення і мотивація для підкорення нових вершин, – підсумки модуля для інноваторів

23 Кві 2013

Квітневий модуль Програми з інновацій та підприємництва запам’ятався кількома ключовими подіями – презентацією ідей для вирішення чотирьох проблем Львова перед міським головою Андрієм Садовим та тест-драйвом власних стартап-проектів учасниками Програми.   

18 експертів з різних галузей бізнесу прийшли у LvBS, щоб поспілкуватися з учасниками і дати  відгук щодо ідей проектів, які вони планують реалізовувати у рамках навчання на MS in Innovations and Entrepreneurship.

Директор з управління людськими ресурсами компанії N-iX Ольга Садоха, одна із експертів тест-драйву, радить перед впровадженням своє бізнес-ідеї чи стартапу, запитати себе:

  1. Для чого я це хочу робити: що зміниться, якщо я впроваджу свою ідею?
  2.  Які ризики у мого проекту?
  3. Хто є моєю цільовою аудиторією?
  4.  Що я буду робити, коли мені стане важко і хто мене може підтримати?

 Окрім того, під час модуля учасники отримали унікальну можливість – для міського голови Львова Андрія Садового і представників місцевої адміністрації презентувати власні проекти, інноваційні, високоціннісні, низькозатратні рішення та ідеї для вирішення чотирьох проблем міста.

 На модулі, який відбувався з 16 по 20 квітня, учасники також прослухали курс з організаційного розвитку від експертів американського університету св. Томаса Алли Георгіаді та Джона Конбере. Професор морального богослов’я Міжєпархіальної вищої семінарії та колишній керівник двох найбільших благочинних фондів Німеччини Алоїз Бух провів дискусії на тему «Соціальна етика». Також учасники закінчили курси «Операційний аналіз та управління витратами» від Андрія Катаєва та «Фінансовий облік» від Тараса Хоми. Про фінансові аспекти ведення підприємництва розповів Любомир Тарновський під час курсу «Прийняття рішень про здійснення інвестицій».

У рамках модуля студенти зустрілись з послом Австрії Вольфом Дітріхом Хаймом та взяли участь у дискусії «Сутність та цінність демократії».

 Як підсумок курсу «Правові аспекти підприємництва» Андрія Гринчука у LvBS відбулись дебати про Трудовий кодекс Грузії.