Молоді і підприємливі: які проекти вони втілюють життя?

24 Чер 2015

Якщо говорити мовою проектів, то другий випуск Програми з інновацій і підприємництва LvBSце – кава, фітнес, радіо, дитсадочки, футбокси, інтернет-магазин, екскурсія-квест, клінінг, хімчистка, retail management. 11 успішно захищених проектів, з яких 4 – вже діючі страртапи, 3 – на етапі прототипу, 2 – напоготові до втілення і ще 2 проекти від учасників першого набору MS in Innovations and Entrepreneurship.

Деякі учасники другого набору Програми з інновацій та підприємництва не змінили ідею свого проекту від першого дня навчання і до останнього.

Одна з них – Наталя Міхнова. З першого дня вона не просто вдосконалювала свою ідею, вона її одразу ж втілювала, тестувала все, що рекомендували викладачі. Отож, на захисті представила вже діючий бізнес-проект мережа фітнес-студій «Яскраве життя». На сьогодні це 7 фітнес-студій і більше 300 клієнтів щомісячно! Надалі Наталя планує розвивати інші напрямки бренду «Яскраве життя». Ми з гордістю будемо спостерігати за її успіхами та допомагати.

Владислав Журавель ще один учасник MSIE2, який від першого дня і до останнього працював на втіленням ідеї, це інтерне-магазин дитячих іграшок.  Зараз він може похвалитись успіхами і розповісти про управлінські висновки, які встиг зробити за час роботи проекту. Бажаємо Владиславові успіхів і прориву.

«МамаРадіо» – про цей проект учасникам другого набору доводилось слухати щоразу на модулях, бо Оксана Пужакоська залишилась вірна ідеї радіо для молодих мам. І хоча, зрештою, Оксана скоригувала ідею проекту, відповідно до рекомендацій експертів, викладачів та учасників, але назва і головна суть залишилась платформа з контентом для молодих матусь.

Були також учасники, які по декілька разів змінювали ідеї, але зрештою впевнено і наполегливо втілювали обраний проект.

Так сталось з Альтернативною кавою. Святослав Щур прийшов з черговою ідею проекту на останній навчальний модуль, протестував її і одразу втілив задумане разом з командою. Зараз проект успішно функціонує. Команда має ще безліч ідей та планів. Бажаємо успіху та чекаємо на втілення нових ідей!

Маркіян Серчинський та Роман Никулишин стали чудовими бізнес-партнерами під час навчання на програмі. За ці 2 роки вони тестували не одну ідею і багато з них відкинули. Але ідею футбоксів «ThinkFood» з натуральною та корисною їжею в офісах зрештою втілили в життя. Це лише початок, але хлопці добре засвоїли цінність довіри і саме на цьому принципі здійснюється оплата товарів з їхніх футбоксів: відкриваєш холодильник, береш їжу і залишаєш гроші в скриньці. Бажаємо хлопцям росту та розвитку.

Юля Свіріпа з першого дня хотіла зробити ігровий продукт. Працювала над настільною грою, але зрештою розробила з командою інтерактивну екскурсію-квест вулицями Львова BestQuest, яку вже випробували і деякі учасники і  експерти. Юлю, так тримати!

Петро Пантюх з Донецька приїхав у Львів за покликом серця до коханої дружини. Він розпочав навчання одразу після весілля. На кожен модуль приходив з новою ідеєю, і зрештою захистив проект клінінгової компанії «Чиста Оселя». Поки готував проект – випробував сервіс конкурентів на власній квартирі. Експертам на захисті розповів, що зараз його помешкання блистить від чистоти. Бажаємо успішного втілення!

За час навчання в житті кожного учасника відбулись неабиякі зміни. Але в Христини Шабат вони були найграндіозніші – вона народила донечку. Тож, і проект вона захистила відповідно до проблеми, з якою їй довелось зустрітись – дитсадки.  Вона пропонує створити корпоративні дитячі центри в офісі. Христя активно проживає свою декретну відпустку по догляду за дитиною – вчиться, планує, реалізує. Знаємо, що за такими активними людьми, які здатні все поєднати, –  майбутнє! Тож, вболіваємо за Христу і її проект.

Дмитро Завгородній прийшов на програму з метою втілити проект, який стосується його найпалкішого хобі – читання. Але все ж бізнес вирішив робити в тому сегменті, у якому він профі – онлайн-продаж. Зрештою, Дмитро презентував «POSH Online Retail Management» – компанію, що спеціалізується на комісійному продажі товарів преміум-сегменту через інтернет. Бажаємо Дмитрові стати успішним бізнесменом і продовжувати безкінечно читати та заохочувати до читання інших.

Цього року також захистили свої проекти два учасники першого набору Програми. Максим Лисак успішно захистив бізнес-проект «Підтримка технологічного підприємництва через створення нових програм на базі IT бізнес-інкубатора “STARTUP DEPOT”», а Євген Мордвінов«Хімчистка М’ята».

Чекаємо на успіхи новоспечених випускників і завжди готові їм допомагати, надихати і підтримувати!