Усі великі лідери є чудовими слухачами, – другий модуль «Discovery!» з Деніелом Льюїсом

15 Лют 2016

Як слухати ефективно, які рухи і жести впливають на наші повідомлення та імідж, як підготувати презентацію, яка працює на результат – відповіді на ці та інші питання отримали учасники другого модуля міжнародної програми з лідерства «Discovery!», яку вперше в Україні LvSB запустила спільно з Інститутом лідерства та управління (ILM), Лондон.

На 2-му  модулі управлінці вивчали курс «Лідерство та комунікації» з викладачем Discocery Деніелом Льюїсом, керуючим партнером компанії «Bright Leadership Ltd.», викладачем курсів «Методи управління та лідерство» і «Бізнес-комунікації» в LvBS, сертифікованим коучем. 

Деніел Льюїс

За словами Деніела Льюїса, комунікативні навички є надзвичайно важливими для лідерів: «Великі лідери є чудовими слухачами. Слухати означає не просто чути, а й розуміти. Чудові слухачі зосереджують всю свою увагу на співрозмовникові і перевіряють, чи правильно вони зрозуміли найважливіше зі сказаного. Під час модулю ми опанували навички, необхідні для ефективного слухання. Найважливіше в цьому процесі – мотивація, бажання стати кращим слухачем і постійно практикувати ці навички, поки вони не стануть хорошими звичками».

Як з’ясувалося, мова нашого тіла може як посприяти, так і нашкодити бізнесу. Деніел Льюїс пояснив, чому важливо контролювати власні рухи та жести: «На програмі Discovery у LvBS ми розглянули аспекти невербальної комунікації. Результати численних досліджень підтверджують, що ми передаємо половину повідомлень за допомогою невербальних засобів – мовою нашого тіла. Наша постава, міміка і жести дуже промовисто говорять про те, як ми насправді ставимося до тієї чи іншої людини (часто це відбувається неусвідомлено). Важливо слідкувати за мовою власного тіла, щоб передавати ті повідомлення, які ми хочемо передати. Мова тіла формує те, як нас сприймають інші, і як ми сприймаємо самих себе».

Учасники навчальної програми

Однак, комунікативні навички і контроль над мовою тіла – це ще не все необхідне для творення бізнесу та формування іміджу. Лідерство також вимагає особливих презентаційних навиків. «Великі лідери повинні вміти впливати на інших. Найкраще цього можна досягнути, виступаючи перед великою аудиторією. Якщо ви покращите свої презентаційні навички, то тим самим збільшите як свій вплив на інших, так і потенціал стати хорошим лідером. Цього можна навчитися (ніхто не народжується першокласним промовцем!). Під час модуля ми підвищили рівень самоусвідомлення, опанували інструменти змін і створили можливості для їх апробації за допомогою практичних вправ», – зазначив Деніел Льюїс. 

Додамо, що 7-8 березня ви можете долучитись до наступного навчального модуля  «Від самоусвідомлення до самолідерства» на програмі Discovery! з Денієлом Льюісом. На цьому модулі сертифікований коуч продемонструє учасникам прийоми упевненої поведінки, розповість про методики ефективнішого використання часу, порадить, як правильно делегувати обов’язки та розгляне п’ять стилів вирішення конфліктів.

Довідка:

Деніел ЛьюїсДеніел Льюїс вже понад 30 років працює на керівних посадах у різних крупних провідних компаніях, а саме: Нестле (Nestlé), Дженерал Моторз (General Motors), Сабміллер (SABMiller) та Хайнекен (Heineken). Він допомагав компаніям у сфері формування керівних та лідерських навичок.

Він є сертифікованим коучем (Коледж менеджменту Генлі) та має усі повноваження для застосування прийомів Майєрс Бріггз (MBTI) та психометричних прийомів FIRO-B.

Деніел є автором програм Розвитку лідерських якостей (©Challenger Leadership development) та програми розвитку керівних якостей (Executive Development). Він – висококваліфікований консультант.