Набір «зелених» стартапів на міжнародний конкурс ClimateLaunchpad 2024 подовжено до 19 червня

6 Чер 2024

Українські інноватори, які розвивають кліматично-дружні технології, можуть взяти участь у ClimateLaunchpad — найбільшому у світі міжнародному конкурсі зелених ідей, який шукає бізнес-рішення для боротьби зі зміною клімату. Дедлайн прийому заявок подовжено до 19 червня.

Учасники ClimateLaunchpad проходять безплатне навчання від cleantech-тренерів, вчаться пітчити на сцені та змагаються за першість із «зеленими» стартапами з інших країн світу. В Україні конкурс проходить з 2016 року і за цей час він допоміг десяткам українських кліматичних інноваторів запустити бізнес та вивести його на новий рівень. 

Дедлайн подачі заявок — 19 червня. Проте аплікантам радять не відкладати подачу на останній день, щоб встигнути потрапити на програму.

Подати заявку можна за посиланням

Взяти участь у конкурсі можуть навіть новачки у сфері кліматично-дружніх технологій, які мають перспективну бізнес-ідею, а також зелені стартапи, малий чи середній бізнес, які працюють у таких напрямках: 

  • Адаптація та стійкість
    Ідеї бізнесів, які виробляють продукти або послуги, спрямовані на побудову гнучкості, готовності до реагування та стійкості до кліматичних змін.
  • Циркулярна економіка
    Інноваційні рішення, засновані на принципах відновлення та раціонального споживання ресурсів. Три основні ідеї циркулярної економіки: зменшення кількості відходів та забруднення, збереження ресурсів і матеріалів, відновлення природних систем.
  • Міські рішення
    Бізнес-рішення для громад, що спрямовані на декарбонізацію міського середовища та боротьбу із кліматичними змінами, що призводять до повеней та екстремальних температур у містах.
  • Чиста енергія
    Ідеї, які розвиваються навколо зберігання енергії, розумних електромереж, інтеграції вітрової, сонячної та біоенергії, захоплення вуглекислого газу, зменшення викидів CO2 в хімічних і промислових процесах та енергоефективного використання в будівлях.
  • Системи харчування
    Бізнес-ідеї щодо кліматично розумного виробництва харчів на глобальному рівні. Наприклад, нові підходи, що декарбонізують сектор, роблять його більш ефективним та продуктивним, такі як нові сільськогосподарські техніки або інновації в галузі харчування.
  • Стала мобільність
    Ідеї, які пришвидшують перехід до моделей екологічної мобільності. Основні напрямки: технології батарей, розумні системи управління енергією в транспортних засобах, використання відновлюваної енергії, інноваційні рішення для мобільності та «мобільність як сервіс».
  • Економіка океанів
    Ідеї, які приносять користь економіці та суспільству без шкоди океанам, прибережним районам, річкам та озерам (туризм, судноплавство, виробництво енергії та корисних копалин, рибальство та аквакультура тощо).
  • Відкриття
    Ця тема охоплює інновації, які мають потенціал створити значний вплив на глобальному рівні. Це бізнес-ідеї, які можуть змінити ринки, регіони чи суспільства та розв’язати проблему зміни клімату.

Як проходить конкурс? 

У конкурсі беруть участь стартапи з 51 країн світу, зокрема, з Франції, Німеччини, Швейцарії, Колумбії, Анголи, Туреччини, США та Мексики.

Кожна з країн-учасниць проводить навчання для учасників програми, яке дозволяє стартапам вдосконалити та протестувати їхні бізнес-ідеї. Серед тем навчання є сегментація ринку, ключові фінансові показники, конкурентні переваги, підготовка до пітчингу тощо. 

Стартапи, які перемагають на національному відборі, отримують шанс виступити на регіональному фіналі ClimateLaunchpad 2024 та позмагатися за першість з командами з інших країн. Національний етап змагань в Україні з 2016 року організовує Greencubator

Більше інформації про конкурс на сайті Greencubator: https://greencubator.info/climatelaunchpad/

 

З додаткових питань звертайтеся на пошту ukraine@climatelaunchpad.org