Забудьте про дедлайни: 7 думок про проектний менеджмент від Сергія Потапова

9 Лют 2017

Як практично пришвидшити виконання проекту: що робити інакше для швидшої генерації результатів? Як правильно ставити цілі проектів і не «провалювати» їх виконання? Ефективно керувати вартістю, термінами та якістю проекту, а також створювати і адаптувати плани у відповідь на зовнішні і внутрішні проблеми; професійно взаємодіяти з командою та швидко приймати правильні для проекту рішення – усьому цьому навчалась уже друга група учасників програми «Формула спішного управління проектами» у Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS). Три дні навчання з Сергієм Потаповим, викладачем з 10-річним досвідом управлінського досвіду, консультантом з проектного управління Міністерства Економіки України (Prozorro), Міністерства Оборони України (Проектний Офіс Реформ МОУ) принесли багато корисних знань та практичних інструментів.

FUP

Ми обрали топ-цитати з лекцій Сергія Потапова та ділимось з вами:

  • «Додавання в систему нових проектів без врахування ресурсних обмежень негативно впливає на всі ваші проекти в системі.
  • Забудьте про дедлайни. Замініть їх на естафету. Нехай наступна задача починається по завершенні попередньої. Нехай задача триває стільки, скільки необхідно.
  • Що, на вашу думку, найближчим часом стане найдорожчим ресурсом? Це – людська увага!
  • Завдання керівника проекту: робити так, щоб виконавці робили свою роботу, та виявляти проблеми на ранній стадії.
  • Виконавця проекту потрібно обирати не за посадою, а за скілами. Адже люди мають більше скілів, аніж прописано в посадовій інструкції, чи необхідно для конкретної посади.
  • Коли намагаєшся працювати швидше, дедлайни скасовуються самі.
  • Страх – короткострокова мотивація. Людина працює лише тоді, коли в неї є бажання щось створити».

І наостанок дуже мотивуюче:

–        «Люди – хороші».

FUP

Учасник програми Олег Калник («Укртелеком») ділиться враженнями від навчання: «Ми це зробили! Три дні насиченої програми промайнули, як кілька хвилин. Визначення проблем та критеріїв успіху, встановлення Delivarables, побудова мережевих діаграм та багато інших тонкощів в управлінні проектами вдалось осягнути завдяки чудовому лектору та майстру своєї справи Сергію Потапову. Тепер з новими знаннями та навичками в бій!».

Нагадаємо, наступна програма «Формула успішного управління проектами» відбудеться в Києві у березні. Деталі та реєстрація…

Довідка. Сергій Потапов має понад 10 років управлінського досвіду, п’ять з яких присвятив організаційному розвитку. Консультант з проектного управління Міністерства Економіки України (Prozorro), Міністерства Оборони України (Проектний Офіс Реформ МОУ) та низки інших організацій. Викладач управління проектами Школа Управління Українського Католицького Університету, (управління проектами, управління змінами) Київська Школа Економіки, управління проектами та портфелями Едінбурзька Бізнес Школа.

FUP