Лідерство, творчість та розмови при свічах: яким було літнє reflexio в LvBS

22 Чер 2017

Незабутня мандрівка – у надзвичайно красиву місцину на Львівщині, а ще – всередину себе. У Львівській бізнес-школі УКУ (LvBS) відбулась літня Надихаюча програма для лідерів reflexio, учасники якої провели три незабутні дні у Львові та Гошеві. Чудова погода, багато зустрічей та майстер-класів, дні духовно віднови та дружні бесіди при свічах – таким запам’ятають reflexio ті, хто приєднався до нас аби думати, творити і змінювати себе і світ навколо себе.

rf

Перший надихаючий сніданок у межах програми учасники провели з керівником відділу розвитку Українського католицького університету Ольгою Зарічинською, від якої вони дізналися про те, як велике бажання, візія і заповіт від Йосипа Сліпого разом з великою працею дозволили реалізувати мрію про УКУ.

rf

З відомим правозахисником, дисидентом та віце-ректором УКУ Мирославом Мариновичем мали розмову про рішення та цінності: «Дисиденти – це ті люди, які, живучи в невільній державі, жили так, ніби вони абсолютно вільні. Так і зараз, в недосконалій нашій державі потрібно діяти так, як ви би робили це в державі вашої мрії. І тоді, долаючи перешкоди на цьому шляху, ми можемо змінювати цю державу!».

rf

На майстер-класі з акторкою Театру імені Леся Курбаса Наталкою Рибкою-Пархоменко працювали над розвитком своїх творчих здібностей під час акторського майстер-класу, що є однією з родзинок програми. Довіра, мотивація, нові ідеї – це те, що переповнює учасників після зустрічей та спільних занять: «Тут зібрались люди, які шукають щось нове для себе, які вміють рефлексувати, думати. Акторський майстер-клас під час reflexio – це те, що може дати вам нові знання і хоча б на 1 мм зробити вас більш творчими, креативними, сміливими. Після нього, цілком можливо, ви підете шляхом пошуків на тернах творчості», – каже Наталка Рибка-Пархоменко.

 rf

З відомою українською колекціонеркою Роксоляною Шимчук в її етно-галереї ознайомились з рідкісними традиційними українськими костюмами та прикрасами. «У вишивці закодовано дуже багато символів і оберегів, ніщо в строї не є випадковим. Наше завдання – передати ці знання наступним поколінням».

rf

Після цієї зустрічі учасники вирушили до Гошева, де мали духовні віднови та екскурсії у василіянський монастир Преображення Господнього та монастир Різдва Пресвятої Богородиці, майстер-клас з іконопису, практику уважності майндфулнес та вечір з вином та дружніми розмовами.

rf

З отцем Ростиславом Пендюком учасники говорили про те, що любов – це дія, а спасіння – співдія з Богом. «Багато речей ми сприймаємо як належне, а за них треба дякувати… Свобода – це великий Божий дар, тільки через свободу можлива любов. Кожен наш дар – це те, що ми маємо розвивати, щоб дарувати радість іншим, служити їм, – зауважив о. Ростислав. – Суть християнства в симфонії стосунків я-Бог, я-інший, я-я. На всіх цих рівнях важливо будувати якісні відносини».

rf

Читайте також: Три дні на рестарт: для чого лідерам програма reflexio

Написання ікони робить людину дуже уважною – як до самого процесу, так і до світу навколо, розповіла про майстер-клас школи іконопису УКУ «Радруж» Уляна Креховець, викладачка: «Людина стає делікатною, відповідальною за те, що вона робить, коли розуміє, кого вона пише».

 rf

На зустрічі зі сестрою Миколаєю, учасники мали екскурсію в історію монастиря та дізнались, як сестра прийшла до монашого життя. А ще дізнались цікавий факт про монастир: сестри розпочинають процес виготовлення пасти, щоб мати додаткові кошти на утримання монастиря та свої життєві потреби.

Rf

Останнього дня учасники познайомилися з практикою уважності майндфулнес. Керівник Візійного центру LvBS, акторка курсу «Open Mindfulness» Роксолана Кравчук розповіла: «Для мене Бог – це життя, що постійно самореалізується. Любов і вдячність є головними його якостями, і це ті якості, якими може бути сповнене щоденне життя людини. Для цього маємо бути уважними до себе та відкритими до іншого. Практика уважності майндфулнес вчить, як досягти цієї гармонії, пропонуючи прості універсальні інструменти, що надзвичайно цінно».

 rf

Учасниця програми Христина Цар ділиться відгуком про ці три дні і зізнається, що їй вдалося поєднати на reflexio відпочинок та самопізнання: «Через відчуття, що ти як білка в колесі, я хотіла відпочити – фізично і духовно. Хотілося спокою і заглиблення в себе. Я відпочила! я щаслива! Але цей відпочинок тут, він був і повчальний. Це – глибока велика робота із собою».

 rf

Ольга Джочка додає: «reflexio cпонукає кожного з учасників творити, надихати. Ці три дні спілкування, нових практик, умінь, усвідомлення себе – зробили кожного з на багатшими, мудрішими, світлішими. Дякую!».

 rf

Читайте також: 7 настанов Мирослава Мариновича для кожного

Довідка: Думати. Творити. Змінювати. Саме під таким гаслом Візійний центр LvBS двічі на рік проводить надихаючу програму для лідерів. Унікальність reflexio у неповторності пережитих емоцій, вражень, думок, висновків. Ми створюємо атмосферу та наповнюємо програму так, щоб учасники змогли подивитись на звичні речі по-іншому. Наступна програма запланована на зиму 2018 року.