Інноваційний корпус УКУ стане простором для спілкування і творення проривних ідей

3 Вер 2013

«Сьогодні ми розпочинаємо святкування золотого ювілею Українського католицького університету і дякуємо, що це дітище Патріарха Йосифа Сліпого є благословенням для нашої Церкви», – звернувся під час святкової Архиєрейської літургії Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

У новому академічному корпусі навчатимуться студенти-історики, учасники програм Інститут лідерства та управління, Школи біоетики, а також учасники нової програми магістерського рівня №1 у Східній Європі з управління технологіями (MS in Technology Management LvBS). Саме тут розташувалась «Лабораторія ідей», де учасники Програми з інновацій і підприємництва LvBS зможуть розробляти, вдосконалювати та впроваджувати свої інноваційні проекти.

«У цьому унікальному приміщенні буде достатньо простору для спілкування, творення нових проривних ідей і для знаходження тих людей, які будуть підтримувати вас у їх реалізації», – коментує керівник LvBS Софія Опацька.

Під час урочистостей на території університетського містечка також освятили наріжний камінь під будівництво університетського храму святої Софії. Інноваційний академічний корпус став другою будівлею з університетського комплексу УКУ. Минулого року почав працювати Колегіум ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

На думку Павла Шеремети, голови Дорадчої ради Lviv Business School (LvBS), Президента Kyiv School of Economics, УКУ сьогодні «це оазис зростання та амбіції, етики і моралі у країні, яка перебуває в депресії, апатії. УКУ – приклад натхнення. Університет зараз розвивається як щось унікальне, що дуже різко виділяється на фоні української системи освіти».

Додамо, що у першій фазі будівництва, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди: головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. Таким чином, в університетському містечку УКУ цілісно втіляться три духовні динаміки життя Університету – свідчення, служіння, спілкування.