У Львівській бізнес-школі присутня нетипова близькість богослов’я та бізнесу, – владика Борис

14 Лют 2013

Львівська бізнес-школа УКУ, окрім доброї бізнес-освіти, втілює в життя задум її засновників, щоб український бізнес любив свою землю і був заангажований у розвиток країни. Добра освіта, прозорість, любов до людей – це знамення для Школи: тут поєднані близькість богослов’я і бізнесу, що є чимось незвичайним для України, – зазначив ректор УКУ владика Борис Ґудзяк під час конференції з нагоди святкування 5-річчя LvBS. 

Як зазначив владика Борис, тепер постає питання: «Чи ми готові рости далі, брати на себе нові відповідальності, простягати руку?». Ректор висловив побажання, щоб Школа розширювала свої сфери і була присутньою у Києві, Дніпропетровську та навіть в інших країнах.

Під час святкування 5-річчя керівник LvBS Софія Опацька наголосила, що Львівська бізнес-школа УКУ відбулась саме тому, що діє на базі особливого університету: «Вона  не була б такою, якби цей Університет не був таким. Ми пишаємося нашими маленькими перемогами – це проекти, які впроваджують випускники МВА, їхні управлінські успіхи. Відкриттям минулого року для нас стала магістерська програма з інновацій та підприємництва. У вересні 2013 у LvBS стартує програма магістратури з управління інформаційними технологіями. Я впевнена, це буде єдина і найкраща програма в Україні. Ми пишаємося нашою Спільнотою, котрій небайдуже майбутнє країни. Це єдина Школа, що голосно ставить запитання про цінності, відповідальний бізнес».

Участь у конференції з нагоди 5-ліття LvBS взяв також народний депутат України Петро Порошенко. Зокрема, він зазначив, що, можливо, на перший погляд виглядає дивним, як можна поєднати католицький університет, віру і абсолютно прагматичні справи у бізнесі, де, інколи, вважається, що віра, цінності, мораль це лише перешкоди. «Однак наявність такого поєднання створює для Львівської бізнес-школи справжню конкурентоздатність на ринку. Адже ключове у бізнесі – це цінності. Якщо ти озброєний цінностями, то непереможний. Система цінностей – є найкращою противагою будь-якому злу».

Саме угода про асоціюю України з ЄС є одним із кроків до творення системи цінностей в українському суспільстві, – вважає нардеп. Ще однією головною і необхідною умовою для досягнення мрії, на його думку, є віра у перемогу, фахова команда, де панує довіра, і яка формується на цінностях. «Саме з віри у перемогу почався Український католицький університет», – наголосив Петро Порошенко.

Львівську бізнес-школу із п’ятиріччям вітали засновники Тарас Кицмей (Soft Serve), Назар Купибіда (Галнафтогаз) та Ярослав Рущишин (ВАТ «Троттола»), а також голова міста Львова Андрій Садовий.

Підсумовуючи, голова дорадчої ради Павло Шеремета наголосив, що 5 років LvBS – це свято успіху, мрії, цінностей. «Наша відповідальність завтра встати з новими великим мріями! Наше завтра буде таким, про яке ми мріємо сьогодні. Тож, мріймо про щось велике: це одне життя і це не репетиція».