Як зберегти бізнес у час кризи, − поради від маркетолога-практика

24 Бер 2014

Чого очікувати від економіки найближчим часом, як управляти своєю нішею, що визначає поведінку клієнтів і як ефективно просувати власний бізнес? Андрій Длігач, генеральний директор групи компаній «Advanter Group» 22 березня у Лабораторії ідей Львівської бізнес-школи провів майстер клас «Бізнес-стратегії в епоху трансформацій».

За словами експерта, Україна зараз перебуває на культурному, ідейному, історичному зламі і це саме той момент, коли з’являються нові можливості та ідеї. «Завжди існують ніші, у яких ваш бізнес може бути успішним, просто треба зрозуміти, де їх шукати», − прокоментував Андрій Длігач, який, до слова, був визнаний кращим тренером і консультантом із маркетингу в Україні за щорічним рейтингом  Ukrainian Marketing Awards і кращим консультантом з управління рейтингом TradeMaster.

Для того щоб зберегти власний бізнес у час кризи, експерт радить дотримуватись
наступних настанов:

– економити  на витратах і концентруватись на головному
– призупинити найменш перспективні проекти
– знайти нові ніші та визначити, де з’являється попит на принципово нові товари
– знайти можливості для підвищення лояльності клієнтів
– зберігати активи і підтримувати громадянське суспільство, оскільки нова країна − це мрія громадян та вимога Майдану.

Довідка.
Однією з численних можливостей, що надає Програма з інновацій та підприємництва LvBS є Лабораторія ідей. Це унікальне комфортне та надихаюче середовище, де у дискусії з однодумцями, досвідченими підприємцями та менторами, народжуються ідеї нових інноваційних стартапів. Можна впевнено сказати, що це та перевага, яку шукають сучасні інноватори для ефективної роботи та генерації ідей. І найважливіше − це те, що, як результат, зовсім скоро ці ідеї можуть стати реальними проектами!

У Лабораторії ідей відбуваються заходи у наступних форматах:
– майстер-класи;
– презентації/захисти проектів;
– дискусійні зустрічі;
– кафе-семінари;
– зустрічі з менторами.
Всі учасники Програми з інновацій та підприємництва можуть відвідувати ці події чи безпосередньо долучатись до їхньої організації, а також використовувати простір Лабораторії для проведення зустрічей зі своїми наставниками! По закінченні навчання в LvBS, випускники Програми ще протягом року мають вільний доступ до Лабораторії ідей для закінчення своїх проектів та проведення ділових зустрічей!