Сергій Гвоздьов: Навіть найкращу ідею може зіпсувати невдале виконання

24 Чер 2014

Навчальні експерименти, презентація проектів для мера Львова, реколекції і тестування власних бізнес-ідей. 18-21 червня відбувся навчальний модуль на Програмі з інновацій та підприємництва

 Модуль стартував із презентацій для мера Львова Андрія Садового та його команди інноваційних низькозатратних рішень чотирьох проблем Львова. У рамках курсу Сергія Гвоздьова «Розробка і провадження інноваційних стратегій» у групах учасники напрацьовували рішення у таких напрямках:
– облаштування прибудинкових територій
– доступний інтернет у центрі Львова
– проблема безхатченків
– пожвавлення роботи музеїв

Міський голова Андрій Садовий позитивно оцінив ідеї і запросив учасників MSIE долучатись до організаційних груп, які працюють над вирішенням цих чотирьох проблем у міській раді. Так, команда проекту, яка розробляла рішення для введення доступного інтернету, вже відвідала нараду в мерії, а дівчата, що досліджували проблему облаштування прибудинкових територій домовились про співпрацю з міською радою.

Курс Сергія Гвоздьова також включав практику визначення стейкхолдерів проекту, як працювати з ризиками, будувати структуру проекту та обраховувати критичний шлях втілення ідеї.

Учасники програми також мали унікальну нагоду на цьому модулі – зустрітись з владикою Борисом (Ґудзяком), президентом УКУ. Говорили з ним про роль Майдану та його вплив на майбутнє України. Владика побажав інноваторам: «Майте перед собою не Бога бухгалтера, а Бога який створив 150 мільярдів галактик і який одночасно став людиною, сідав поруч і був столярем, а Своєю смертю знищив владу твоєї смерті. Дай Боже вам великого бажати, розуміти, що це велике може мати різні масштаби. Дай Боже вам бути такими підприємцями, які творять з життєдайністю, спроможністю поширювати повноту життя у людей, які у вас працюють, купують тощо».

Цікавим навчальним експериментом стали реколекції − духовні практики від о. Петра Терлецького у реколекційно-відпочинковому центрі неподалік Львова. Для багатьох учасників такі духовні вправи були першими реколекціями в житті.

Організатори збагатили модуль новими навчальними курсами. Так, експерт з фінансової та банківської сфери Тарас Хома розпочав курс «Персональні фінанси». Викладач переконував учасників відмежовувати бажання та потреби, а фінансові цілі завжди ставити в конкретній кількості грошових одиниць.

Стартували також з курсом «Стратегічне прийняття рішень. Підхід з точки зору теорії ігор» з Ярославом Притулою, експертом міжнародного економічного аналізу і фінансів. Учасники уже слухали курс Ярослава онлайн. Тож, раді були нарешті познайомитись з викладачем у навчальній аудиторії LvBS.

Наступний модуль MSc in Innovations and Entrepreneurship відбудеться уже в липні.