Генеруємо ідеї для Львова, – у LvBS відбулась зустріч з Андрієм Садовим

21 Кві 2013

Для міського голови Львова Андрія Садового і представників місцевої адміністрації студенти Програми з інновацій та підприємництва LvBS презентували власні проекти – інноваційні, високоціннісні, низькозатратні рішення та ідеї для вирішення чотирьох проблем міста.

Протягом двох місяців учасники Програми MS in Innovations and Entrepreneurship у рамках курсу «Управління інноваціями» Павла Шеремети, за завданням від міського голови Львова реалізовували проекти, у яких запропонували інноваційні пропозиції та ідеї для вирішення чотирьох проблем міста:
1) розвиток молодого підприємництва через бізнес-інкубатори;
2) ефективніше використання міських бібліотек;
3) організація і пропагування здорового способу життя для підлітків, схильних до алкоголізму;
4) розвиток туризму через кращу співпрацю з приватним сектором.

Міський голова Львова Андрій Садовий поділився враженнями від презентацій та дискусії навколо запропонованих ідей: «Ми повинні давати людям такі знання, які сьогодні потрібні. В Україні навчання часто відірване від реалій. На Програмі з інновацій та підприємництва ви маєте унікальну можливість, коли можна згенерувати ідею і втілити її в життя. Для мене дуже важливо, щоб презентовані вами проекти були реалізовані».

Президент Київської школи економіки, голова Дорадчої ради LvBS Павло Шеремета наголосив: «До вивчення теорії інновації у Львівській бізнес-школі УКУ ми вирішили підійти з практичної точки зору, щоб отримати результат. Такий прагматичний підхід зближує наукове середовище, владу та неурядові організації. Міський голова зацікавився ідеями, які запропонували учасники. Тому ми будемо рухатися далі. Ми хочемо створити інтелектуальний майданчик для мислення та навчання, щоб вирішувати проблеми Львова задля громадян».

На думку керівника Львівської бізнес-школи УКУ Софії Опацької, можливість презентувати власні напрацювання для мера мільйонного міста та його команди і отримати зворотній зв’язок – це особливий, унікальний та корисний досвід усіх учасників Програми.