Топ-10 тез конференції про жіноче лідерство в LvBS

8 Чер 2016

Вперше у Львівській бізнес-школі УКУ відбулася навчальна програма для тих, хто своєю щоденною працею доводить, що жінка-лідер – це можливо: «Успіх. Лідерство. Натхнення» за участю американських експерток. Неофіційним гаслом заходу стали слова Ярини Ключковської, директора комунікаційного агентства GROU: «Краса не в досконалості. Краса – в недосконалості. Краса в тому, що вас відрізняє».

Miller

У межах заходу відбулися дискусійні панелі, кейси, практичні вправи та неформальні зустрічі, під час яких обговорили питання успіху та лідерства, кар’єри та особистого розвитку. Учасниці обговорили можливості та перешкоди для жінок у галузі ІТ, фінансів, підприємництва, комунікаціях, а також у соціальній сфері. Ми зібрали найцікавіші пункти програми та найцікавіші думки учасниць цього масштабного жіночого форуму:

Елеанор Ченг, засновниця та керівник UP Education Services, Ltd.: «Жінки тримають половину неба! Так писав американський автор Ніколас Крістоф».

Елеанор Ченг

«ІТ – доволі нова сфера для жінок, і це особливо непросто, якщо ти не маєш технічного бекграунду. Тому щодня ми повинні виходити за межі того, що звикли робити, маємо ризикувати, розвиватися. Без цього неможливий наш рух у майбутнє».

Ярина Ключковська, директора комунікаційного агентства GROU: «Є така річ, що дозволяє нам рухатися вперед. І я переконана в тому, що це цінності. Ніщо інше. Щось ваше, справжнє, що щодня мотивує вас рости».

Yaryna Klyuchkovska

«Краса не в досконалості. Краса – в недосконалості. Краса в тому, що вас відрізняє».

Олеся Жулинська, директор зі зв’язків з громадськістю «Кока-Кола Україна» сказала під час Лекції успіху у межах програми: «Зміни трапляються завжди, коли ти їх не чекав і не був готовий до них. Але маючи соціальну місію, зміни завжди легше переживати, бо ця місія, як основа, яка допомагає».

«Чи є у мене місія? Є. Коли я була маленькою, моя місія формувалась скоріше як виклики. Я жила в Києві, розмовляла українською і це вже був тоді виклик… Зараз я абсолютно щаслива, що мене оточують люди, поміж яких мені більше не треба боротися з викликами, ці виклики перетворилися в життєву місію. Прислухавшись до себе, ви знайдете ці виклики, які можна перетворити в місію свого життя».

«Тільки в кризу ви зрозумієте, що таке репутація і що таке соціальний капітал – люди, в яких ви вкладали ресурси, сили, емоції. Тільки тоді їх можна буде перевірити. Коли трапляється криза, треба використати цей момент, аби показати себе. Але для цього варто мати вже напрацьований соціальний капітал. Інакше не буде чого показати!»

«Навчитися добра і любові без практики неможливо».

Lekciya uspihu

Ольга Руднєва, директор фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» розповіла про мотивацію та щоденну наснагу для втілення благодійних проектів і наголосила, що вміння бачити позитивні результати може робити дива. А ще дуже важливо, з її слів, знайти те заняття, з яким у житті «it feels right».

«Коли починаєш займатися благочинністю, гроші вже перестають бути для тебе грішми. Адже іноді вчасно переказані 500 гривень справді рятують життя дитині! Взагалі, благодійність – це коли ви свій час і ресурси витрачаєте на зовсім інші речі, ніж витрачали досі. Як тільки ви йдете в цю сферу, у вас одразу ж зміниться коло спілкування, оточення».

Maryana Voznytsya

Мар’яна Возниця, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ»: «Якщо ти готовий брати на себе відповідальність – це відкриває тобі шлях до важливих змін. Та, на жаль, є багато людей, які готові керувати, але далеко не всі вони готові брати на себе відповідальність!».

Sophia Opatska and Anne Miller

Софія Опацька, декан Львівської бізнес-школи УКУ: «Ми досі працюємо з пост-радянською ментальністю, в умовах якої до жінок на лідерській позиції далеко не завжди ставляться серйозно. Хтось став лідером завдяки підтримці, хтось – всупереч певним обставинам. Було б добре, аби випадків «всупереч» було якомога менше».

Women Leadership