Випускні урочистості: як відбувся випускний 2024 у Бізнес-школі УКУ

1 Лип 2024

Відважні втілювати мрії – з таким слоганом у 2024 році завершили своє навчання 106 магістрів Бізнес-школи УКУ.

Це випускники п’яти магістерських програм: «Бізнес-адміністрування», «Управління технологіями», «Управління персоналом та організаційний розвиток», «Інновації та підприємництво» та «Менеджмент маркетингової діяльності».

Вранці спільно з випускниками уся велика Спільнота Українського католицького університету перебувала в молитві під час Архиєрейської Літургії. 

До випускників університету звернувся митрополит Української греко-католицької церкви, голова Філадельфійської архиєпархії в США, громадський діяч, провідний науковець у галузі церковної історії, президент Українського католицького університету Борис Ґудзяк:

«Наш університет побудований на двох «М» – на принципах, які показують нам мученики, і на покликанні тих, які є маргіналізовані. Як іти вперед? Як наше майбутнє виглядатиме далі? 

Я бачу, як студенти УКУ і багато української молоді дорослішають через війну. Цей університет, чекаючи вас, був чи не найбільш готовою освітньою структурою до війни. Бо ми готували цей дім на наріжному камені Христа. Наші колони – мученики і маргіналізовані. 

Життя – не казка, це праця, бурі і негоди. Але ми у спільноті ці негоди духовно перемагаємо. 

Хочу побажати вам сьогодні, щоб ви були готові до вічності кожної миті. Бо тоді кожна мить життя буде насичена таїнством. Кожна мить буде відповіддю Петра і наснагою Павла. Кожна мить буде Богом благословенна. Ви – діти таїнства, ви є учні учителів таїнства. Будівничі цього університету вірять у вічність і прямують до неї разом із вами. Нехай Господь породжує у ваших серцях вдячність за ці скарби, бо ви – перлини, самоцвіти.»

Під час урочистостей УКУ ректор університету Тарас Добко побажав випускникам завжди мати внутрішні цінності та переконання як опору у бурхливий час невизначеності.

«Будьте гідними! Людина не може чутися гідною, якщо не відчуває себе корисною, не робить внеску у спільне благо. Наші захисники та захисниці своєю самопожертвою доводять щодня, що для нас гідність не є просто фігурою мови. Майбутнє України залежить від наявності людей з гідністю»,  ― Тарас Добко, ректор УКУ.

Із вітальним словом до випускників Бізнес-школи УКУ звернулися СЕО Бізнес-школи УКУ, Ярина Бойчук та декан-засновниця  Бізнес-школи та проректорка зі стратегічного розвитку УКУ, Софія Опацька.

Зокрема, у промові Ярини згадується:

«Історія становлення місця, де ми перебуваємо зараз, – вона теж починалася з мрії. Приклад УКУ та особисті історії його лідерів нагадує нам, що навіть коли інші говорять «неможливо змінити систему», «інші не зрозуміють», «з цього нічого вийде» – варто продовжувати боротьбу за свою ідею. Адже палка віра в свою справу і найважливіше, – дія, долає найскладніші перепони. 

Тому Бізнес-школа УКУ щиро вітає сьогодні усіх, хто взяв на себе сміливість навчатися у час війни.»

У зверненні Софії Опацької лунав цікавий факт: перша група випускників Бізнес-школи УКУ налічувала всього 7 магістрів. За 16 років невтомної праці ця цифра сягнула 106 випускників. І за словами декан-засновниці Бізнес-школи, це – велика відповідальність!

«Радію, що вас сьогодні так багато. У нас з усіма вами є спільний обов’язок захистити нашу країну для майбутнього наших дітей, бути хорошими лідерами для власних організацій. Ми мусимо промовляти глобально та давати надію людям, які цього зараз потребують. 

Отож, бажаю вам черпати все те, що ви бажаєте віддавати іншим, в цьому середовищі, а ми залишаємося для вас завжди відкритими», – звертається до випускників Софія Опацька.

Почесним гостем Випускних урочистостей став Борис Ґудзяк:

“Найбільшим викликом після перемоги України буде питання людей. З досвіду свого перебування в Ізраїлі та спілкування з місцевими жителями, хочу побажати вам творити такі компанії, до яких неначе ластівки будуть з’їжджатися українці та іноземці та працювати під вашим керівництвом.”

Сяйте зі задоволенням, коли родини ваших працівників об’єднуються, а за створення робочих місць для людей – відчувайте велику гордість!”

Разом з випускниками протягом двох навчальних років пліч-о-пліч йшли справжні гуру своєї справи. Це – викладачі Бізнес-школи та УКУ. Уся команда Бізнес-школи та наші випускники раді вітати переможців номінації «Викладач року». 

  • Викладачем року на програмі Менеджмент маркетингової  діяльності стає Михайло Траверсе.   
  • У номінації Викладач року програми Управління технологіями перемагають одразу двоє викладачів – Alex Shegda і Linda Netsch.
  • Нагороду Викладач року програми Бізнес-Адміністрування отримує Сергій Потапов.
  • Фаворитом серед викладачів програми управління персоналом та організаційний розвиток стала Ірина Тимощенко-Петрова.
  • Нагороду Викладач року від програми Інновації та підприємництво отримує Олександр Акименко.

За доброю традицією випускників також вітали і вручали дипломи люди, які з ними були поруч впродовж всього навчання – директори програм та академічні лідери.

Людьми, які носять найбільшу відвагу у серці є наші захисники та захисниці. Щодня ми щиросердечно дякуємо кожному, хто виборює та захищає нашу державність. 

Цього року магістерську програму «Управління технологіями» завершив офіцер Міністерства оборони України, який взяв на себе відповідальність служити країні та навчатися водночас – Роман Якобчук. З вітальним словом з фронту Роман звернувся до випускників 2022 року: 

«Впевнений, що попереду у вас велике майбутнє, бажаю будувати своє майбутнє саме в цій країні, вкладати сили у її розвиток та ділитися своїм світоглядом та знаннями з іншими. Дуже сподіваюся, що скоро стоятиму на цьому місці з омріяним дипломом у роках».

Минуло два роки і ця мрія здійснилася. Тому вітаємо Романа із завершенням навчання та вдячні усією спільнотою за захист країни!

До Спільноти випускників звернулася кандидатка на Валедиктора, випускниця програми «Управління персоналом та організаційний розвиток» Аліна Маркіна. Кандидатами на звання Валедиктора в УКУ є студенти, які мають високу успішність в навчанні, є громадсько активними, та у своїй роботі є прикладом морального лідерства. 

«За ці роки ми подорослішали і як люди, і як спеціалісти своєї справи. Під час навчання ми навчилися поєднувати освоєння навичок з пошуком нових та глибших сенсів, які пов’язували нас з чимось більшим, ніж роботою та професією.

Це поєднання навичок та сенсів допомогло впорядкувати в думках інколи хаотичний світ, усвідомити своє місце в ньому, враховувати контекст та приймати рішення на основі більшої картини.

У час невизначеності ми навчилися ставити правильні питання, і кризові умови вже не паралізують, а вчать шукати відповіді на ці питання.

Вміння адаптуватися робить нас неймовірно сильною нацією. Український досвід стійкості та сміливості надзвичайно потужний, тому варто нести його далі в світ. Саме це допоможе нам виховати зріле покоління українців, яке готове творити майбутнє та брати за нього відповідальність.»

Щиро вітаємо випускників, їхні родини, викладачів, членів усієї Академічної спільноти з поповненням Спільноти UCU Business School Alumni новими представниками. Адже наші випускники – окраса української нації, які своєю освіченістю будуть гідно вести країну до перемоги!

Перегляд трансляції 22 червня доступний за посиланням – Випускні урочистості Бізнес-школи УКУ 2024