Наше паломництво тільки на початку, – владика Борис Ґудзяк на зустрічі з нагоди 7-ліття Спільноти

16 Лют 2015

На зустрічі з нагоди 7-ліття Спільноти Львівської бізнес-школи УКУ 13 лютого учасники та випускники LvBS, викладачі і друзі школи працювали на благо АТО. Цього дня у школі діяли волонтерські майстерні, учасниками яких стали усі гості. Так спільно нам вдалось зробити 150 балаклав, 100 ангелів-оберегів, 10 кг енергетичних батончиків і 12 метрів маскувальної сітки. Усі речі LvBS передасть військовим у зону АТО.

Звертаючись до Спільноти LvBS єпарх Паризької єпархії УГКЦ владика Борис (Ґудзяк) зазначив: «Ще 15 місяців тому у світі нас майже не помічали: що таке Україна, де вона, яка її історія?.. Після доленосних днів лютого, після того як почалась анексія Криму, ми з Мирославом Мариновичем оббивали у першій декаді березня пороги брюсельських інституцій. Не безрезультатно, але широкого розуміння ситуації не було. З того часу багато змінилося. Напевне, нас сьогодні може не вповні вдовольняти реакція світу на події в Україні. Але суттєві зміни таки відбулись: багато людей у світі побачили нас, тому що той Майдан, на який вийшли ви, знайшов віддзеркалення у майданах по усьому світу».

Так, за словами президента Українського католицького університету, у свідомості цілого світу з’явилися поняття України і українців: «Ми з’явились на карті. Сьогодні свідомо чи підсвідомо європейці питають себе: а чому за цей прапор українці віддають своє життя?», – резюмував він.

На думку владики, кожне наше свідчення, кожна постава гідності, солідарність не зникають марно. «Наша мета також допомогти відновити гідність росіян. Не було ще тирана, який не пішов з цього світу, і майже кожен ішов ганебно. Дуже важливо не опускати носа. Наше паломництво тільки на початку, ми маємо ще тривалий шлях», – підсумував він, звертаючись до спільноти Львівської бізнес-школи УКУ.   

Не боятись та іти вперед закликав підприємців ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах: «Ви люди, які відважно ідуть вперед, які знаходять час, щоб вчитися і перемагати. Нам не можна ні на одну годину забувати, що все залежить від нас: на нашій землі ми маємо бути господарями!  І нам треба все зробити, аби змінити свою країну і зламати стару систему», – додав отець Богдан Прах.

Декан Львівської бізнес-школи Софія Опацька зазначила: «Відчути насправді, що таке Спільнота LvBS ми мали можливість протягом останнього року, коли могли покластись один на одного у будь-якій ситуації. Я вірю, що той останній рік, який ми прожили разом, додав нам такої сили як ніколи, і ми будемо готові змінювати цю країну.  Допомагаймо один одному, підтримуймо, підставляймо плече, бо разом ми можемо набагато більше». Софія Опацька також подякувала усім фундаторам LvBS.  

Додамо, що під час зустрічі з нагоди 7-ліття проводили збірку на закупівлю касок для військових. Вдалось зібрати 3 115 грн. 

Більше фото