У чому сила міжнародної експертизи Бізнес-школи УКУ?

14 Сер 2024

Міжнародна складова, досвід і кращі практики іноземних лекторів завжди були і є важливою частиною навчального контенту  Бізнес-школи УКУ. Попри війну, ми запрошуємо та приймаємо іноземних викладачів, які, незважаючи на страх та невизначеність, продовжують приїжджати в Україну та ділитися своїм досвідом зі студентами. Розповідаємо більше про професорів та лекторів з-за кордону, які приїхали до нас на кампус під час війни і з якими темами. 

В часи, коли наша країна переживає складні випробування, академічна спільнота Бізнес-школи УКУ продовжує залучати до співпраці найкращих іноземних викладачів. Їхній досвід і знання є неоціненним внеском у підготовку майбутніх лідерів, які будуть відбудовувати Україну.

За останній навчальний рік в Бізнес-школі УКУ викладали 30 іноземних викладачів. Серед них 15 викладачів приїздили на кампус до Львова та вели свої лекції офлайн. Ці візити відбуваються попри складні обставини, що свідчить про високий рівень відданості та підтримки з боку міжнародної академічної спільноти.

Серед викладачів, які приїздили до нас, варто згадати Linda Netsch з курсом Майстерність ведення переговорів, Ryan Coles з практичним курсом Інтернаціоналізація стартапів, Alex Shegda з курсом IT Strategy, Scott Sehlhorst, автор курсу Product Development, Rhonda Schrader, яка працювала зі студентами над розвитком підприємницьких проєктів за методологією LEAN Entrepreneurship, Gerard Seijts, що співвикладав з Андрієм Рождественським курс Лідерства, Barry Katz, який спільно з Олександром Акименком викладав курс Design Thinking, Drikus Kriek з авторським курсом Лідерство та управління командами, та Mats Karlsson, що ділився досвідом у Світовому Банку в рамках курсу Hope and Choice in a Time of Uncertainty, Georges Elderle проводив дослідження з етики в українському бізнесі спільно з СЕО Бізнес-школи УКУ Яриною Бойчук та Наталією Якимець. 

Дехто з них вперше відвідав Україну під час війни і тепер продовжує це робити щороку. 

Географія та університети

Іноземні викладачі Бізнес-школи УКУ представляють провідні університети США, Канади та Європи. Їхній академічний багаж і практичний досвід допомагають нашим учасникам отримати актуальні знання та навички.

  • Western University, Ivey Business School
  • Stanford University
  • California College of the Arts in San Francisco
  • Carlos III University of Madrid
  • ESCP Business School
  • The Wharton School of the University of Pennsylvania
  • Berkely Haas
  • Cornell University 
  • Harvard Law School
  • University of Wisconsin-Madison
  • University of Connecticut
  • University of Notre Dame та інші провідні університети світу.

Нагороди «Викладач року»

Цьогоріч двоє іноземних викладачів отримали нагороду «Викладач року» за відгуками учасників програм. Ця нагорода є особливо почесною, оскільки вибір роблять самі студенти, оцінюючи викладачів за якість викладання, інтерактивність, підтримку та загальний вплив на їхнє академічне і особистісне зростання.

Викладачем року 2024 стала Linda Netsch:

  • лекторка з права в Harvard Law School.
  • засновниця Align Consulting.
  • викладає курс Mastering Strategic Negotiations як основний на програмі MSc in Innovations and Entrepreneurship та MSc in Technology Management та .

Linda Netsch отримала численні позитивні відгуки за свою здатність пояснювати складні концепції у зрозумілий та практичний спосіб, використовуючи реальні кейси та інтерактивні методи навчання.

А також Alex Shegda:

  • Technology Strategy Executive в ELEKS.
  • Консультант в Point B, де очолював стратегічний напрям та M&A практик.
  • Викладає курс IT Strategy на програмі MSc in Technology Management.

Alex Shegda вразив студентів своєю практичною спрямованістю та досвідом, а також готовністю ділитися інсайтами з реальних проєктів. Його лекції часто включають дискусії та практичні завдання, що допомагають учасникам застосовувати отримані знання в реальних ситуаціях.

 

Що така підтримка означає для Бізнес-школи УКУ?

«Бізнес-школа Українського католицького університету завжди була і залишається міжнародною та практико-орієнтованою освітньою інституцією, яка водночас використовує принцип ad fontes та «йде до глибин», а з другого боку розуміє, як застосувати наукові знання в реальному бізнес-середовищі.

Весь масив теоретичних та практичних знань з менеджменту, маркетингу, підприємництва, народився та концептуалізувався в Європі та світі задовго до того, як про це дізналися в Україні, і новітні знання та практики також спочатку виникають на Заході. Тому ми створюємо спільні курси з досвідченими представниками іноземних бізнес-шкіл та університетів, додаємо реальні кейси українського бізнесу і в такий спосіб забезпечуємо «заземлення» сучасних управлінських теорій на наш грунт.

Варто підкреслити, що для наших іноземних колег викладання в Україні — це не лише можливість заробити гроші, але й спосіб розширити власний світогляд щодо різноманіття викликів, які стоять перед бізнесом в умовах невідомості та невизначеності. Це спосіб побачити нові складні проблеми, які вимагають нових управлінських інструментів, а також це нагода відчути справжній сенс своєї наукової та викладацької діяльності — разом із студентами-підприємцями знаходити нові рішення для невідомих досі проблем. Відтак кількість бажаючих приїхати до нас вживу на викладання кожного року збільшується, незважаючи на війну.»

Наталка Обозненко, Академічна директорка Бізнес-школи УКУ

Бізнес-школа УКУ  — це школа з європейськими цінностями та підходами, яка розвиває відкриту й відповідальну бізнес-спільноту в Україні вже 16 років. Сучасний навчальний кампус у Львові, кращі викладачі-практики та іноземні лектори, партнерства з топовими університетами світу, активна спільнота випускників. Місія школи — плекати спільноту етичних лідерів, які приймають глобальні виклики і представляють Україну на бізнес-карті світу, створюють партнерства на засадах позитивної суми і формують світові бізнес-тенденції. 

Бізнес-школа УКУ налічує 5 магістерських програм, акредитованих Міністерством освіти та науки України:
Key Executive MBA, MSc in Technology Management, MSc in Managing Impact-Driven Organizations, MSc in Innovations and Entrepreneurship, MSc in Marketing Management

Школа пропонує також понад 25 програм управлінського розвитку та корпоративне навчання.  Більше 630 осіб входять Спільноту Alumni UCU.