Дискусія LvBS: локальне витісняє глобальне. Нові бізнесові реалії

6 Лип 2021

Наприкінці червня ми у LvBS мали можливість говорити про нову нормальність для бізнесу та навички, які ми набули за час пандемії, під час тематичної дискусії  «Бізнес-можливості та нові правила гри». Подія відбулась у партнерстві з платформою з розширення економічних можливостей жінок SheExports.

Упродовж зустрічі, яка видалась напрочуд теплою, ми багато спілкувались  про відновлення робочого балансу у командах, гібридні підходи у веденні бізнесу, обговорювали висновки із «онлайн-життя» компаній та адаптивність до змін у бізнес-середовищі.

Майже дві години наші експертні гості ділились власним досвідом та роздумами про нову бізнесову реальність, а зібрали ми справді експертну компанію:

Ярина Бойчук  – CEO Львівської бізнес-школи УКУ.

Наталія Микольська  – візіонерка, співзасновниця платформи з розширення економічних можливостей жінок SheExports, незалежний член Наглядової ради ПрАТ «Укргідроенерго».

Аліна Токмиленко – СOO «Промприлад.Реновація».

Софія Вишневська – підприємиця, cпівзасновниця та CОO в Propertymate.

Модерувала дискусію Роксоляна Вороновська – CEO LvBS Consulting, керівниця Центрів сімейного бізнесу та бізнес-дизайну LvBS.

Із задоволенням ділимось із вами інсайтами з зустрічі:

Багато думати інколи буває й шкідливо: потрібно не боятись рухатись вперед: поки ви зважуєте по енному колу, інші вже імплементують.

Консалтинг та стратегічна трансформація одне із кращих рішень для компаній у період кризи.

В Україні бояться помилятись і визнавати свої помилки, а це призводить до просідання у бізнес-сфері, з цим потрібно працювати.

Зараз ми, як ніколи до цього, відчули приналежність до своєї екосистеми (на роботі, чи вдома), зрозуміли, хто і яке місце у ній займає.

Для яскравого буття у глобальному світі більше непотрібно жити в столиці: терези змістились у бік локального: компаній, громад, місць проживання.

Нова реальність – це про прискорення, але і про трансформацію, ми стали більш чутливими до людських аспектів, відчули, що ми всі в одному човні.

Важливість дякувати собі, партнеру, команді, ніколи ще не була такою необхідною.

Змішаний формат навчання зняв ті обмеження (найперше локаційні), які раніше часто стяли на заваді якісному навчальному процесу. А у недалекому майбутньому є всі шанси, що офлайн-формат стане справжньою розкішшю.

Жінкам значно важче дався онлайн, аніж чоловікам. Потрібно зважати на емоційне перенавантаження багатьох й намагатись допомогти розслабитись.

Просити про допомогу не соромно, особливо, у жіночому товаристві. Маємо вибудовувати культуру допомоги одна одній.

Найкраще, що ми можемо винести з ковідної кризи:

  • швидкість та асиметричність рішень;
  • важливість якісної комунікації;
  • необхідність фінансової подушки;
  • холодне ставлення до помилок.

Ми потрохи переоцінюємо ресурс часу: для чого витрачати години на дорогу до роботи, якщо можна його провести з користю для себе й працювати віддалено чи неподалік від офісу.