Найкраща команда будується на відкритій комунікації і чесних правилах: HR-інсайти учасників LvBS

13 Чер 2017

Побачити зсередини кращі практики у сфері управління персоналом компаній VodafoneUkraine, MondelēzInternational, ProZorro змогли під час виїзного модуля у Києві учасники єдиної в Україні магістерської програми MA in Human Resources and Organization Development Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Вони поділилися з нами своїми ключовими управлінськими висновками після такого формату навчання.

P

«Зустрічі з експертами допомагають побачити, як ті чи інші теоретичні підходи застосовуються на практиці, і це дуже цінно», – каже Ольга Герус, Zeo Alliance, C&B Manager. Її колега Ірина Мельничук, Limelight Networks, HR and Recruitment Manager продовжує: «Найвагомішим для мене стало те, що немає сталих практик чи підходів до управління людьми, методів їх мотивації чи розвитку, створення найкращих умов для роботи і дозвілля. Найважливіше – не зупинятися на досягнутому чи навіть найкращих результатах, вести постійний пошук, вдосконалювати існуючі практики роботи і комунікації, шукати нові. Ми живемо в час дуже швидких змін, де те, що сьогодні є the best practice, вже завтра втрачає свою актуальність і вагу (а часом просто не працює у конкретній компанії). Виграє той, хто пропонує щось унікальне першим і в потрібний момент». Основний інсайт, за словами Ірини Мельничук – найкраща команда будується лише на відкритій комунікації і чесних правилах, навіть якщо ми не пропонуємо найкращих на ринку умов чи бенефітів.

А для Анни Федорус, Sombra, HR generalist зустрічі у компаніях виявилися дуже надихаючими: «Після них у мене відкрилось «друге дихання» – хочеться щось започатковувати та втілювати у життя».

Учасниці програми також відповіли на питання, чого, на їх думку, бракує бізнес-середовищу України і як цьому навчитися?

P2

Анастасія Максименко, UPharma Consulting, партнер, HR-консалтинг:«На мою думку, бракує міжгалузевого спілкування». Ольга Герус додає: «Бракує справжніх коаліцій роботодавців, які разом працюють над створення ринкового середовища і чесної конкуренції».

На думку Ірини Мельничук, бракує довіри і глобального мислення: «Немає довіри до влади і державних органів, але й немає її всередині бізнес-середовища, зокрема, через нечесну конкуренцію. Низька довіра іноземних інвесторів, а також – бізнесу до людей (працівників і споживачів)».

Євген Винярський, Goodyear Dunlop Tires Ukraine, Junior HR Specialistдодає: «Бізнес-середовищу України бракує відкритості і чесності, а також певної єдності. Навчитись цьому дуже важко, хіба що за допомогою західних прикладів».

А ось Ірина Тимощенко, Dentsu Aegis Network Ukraine, HR директорпереконана, що найбільше бракує обміну досвідом: «Мало хто може відкрито говорити про обмеження, провали і складні моменти, з якими зіштовхнулися, унікальні рішення, що призвели до перемоги. Бізнес ніби приховує, що не вдалось, і «боїться» відкривати секрети успіху. Відкритість, на мою думку, можна сформувати через довіру і спільні цілі. Поки що на рівні країни спільні цінності бізнесу проглядаються досить слабо, тож всі зосереджені на внутрішній конкуренції, а не на зовнішніх досягненнях. Бізнес-школи є хорошим прикладом для такої взаємодії. Але існує ще багато інших рівнів – галузеві об’єднання, міські і т.д».

P3

Нагадаємо, у Львівській бізнес-школі УКУ триває реєстрація на єдину магістерську програму міжнародного рівня в Україні з управління персоналом та організаційного розвитку MAHROD. Дізнатися більше!