На програмі інноваційного підходу до державного управління викладатимуть експерти з України та США

3 Кві 2014

У Львові, в Українському католицькому університеті стартує перша в Україні програма інноваційного підходу до державного управління «GoodGovernance». Урочисте відкриття заплановане 10-го квітня у Львівській міській раді.

Для участі у програмі свої заявки надіслали 147 людей, це представники Дніпропетровської, Київської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Харківської, Закарпатської, Житомирської, Сумської, Чернівецької, Вінницької, Черкаської областей та м. Києва. Вони представляють різні сфери діяльності та громадські організації.

Протягом 1-7 квітня триває відбір учасників на програму та відбуваються співбесіди з організаторами. Критерії, за якими організатори відбирають учасників, − активна громадська діяльність, лідерські якості, готовність та наміри працювати в державних структурах, які підкріплені життєвим або професійним досвідом, бажаним є також володіння англійською мовою.

Програма «Ефективне управління» складатиметься з трьох модулів. Мета − підготувати нову хвилю управлінців для державних структур, які матимуть інновативне мислення, розумітимуть як впроваджувати зміни в сучасних кризових умовах у державних органах і практикуватимуть етичні принципи та цінності на користь спільноти. Однією з цілей програми є формування спільноти випускників, які стануть частиною єдиної спільноти, а також отримають підтримку середовищ у своїй подальшій діяльності.

Вартість навчання на програмі становить 10 000 гривень. Учасникам першого набору організатори, за підтримки бізнес-спільноти, надають стипендії, які частково покривають витрати на навчання.

Олег Денис, віце-президент компанії SoftServe, один з ініціаторів створення фонду підтримки програми «Ефективне управління» УКУ вважає, що після подій Майдану, громадськість в очікуванні процесів люстрації і перезавантаження влади. «Ми, представники бізнесу, готові розпочати вже сьогодні. Наша мета, як підприємців, − дати правильний старт і показати приклад іншим: що бізнес готовий підтримати тих людей, які хочуть змінювати країну.  Як на мене, сьогодні неправильно виступати з критикою влади чи проти призначення когось. Натомість треба готувати людей, які готові працювати над зміною системою правління. Сьогодні є велика потреба у нових людях і керівниках. Однак самостійно вони не зможуть нічого зробити. Тому потрібні не просто нові кадри, а ціла команда, яку треба впроваджувати в управління нового уряду».

Організатори очікують, що учасниками першого набору стануть більше 50 людей.  У перспективі коло небайдужих підприємців планує підтримати запуск 2-річної школи політичного лідерства в Українському католицькому університеті.

Серед тем програми «GoodGovernance»«Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси». Decision making Topics: «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих» («Adult Learning»), «Релігія і суспільне життя».

Профайли викладачів

На першому модулі програми викладатимуть: Алла Георгіаді, консультант у сфері організаційного розвитку (університет св. Томаса, США), Андрій Гринчук, адвокат, керуючий партнер юридичної фірми «Гринчук, Мазур та Партнери», Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції,  Девід Торбурнг, виконавчий директор та професор Fels School of Government Пенсильванського університету (США), Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, Тарас Дзюбанський, радник міського голови Львова з релігійно-екуменічних питань, Валентина Теличенко, юрист, Адріан Сливоцький, партнер Oliver Wyman (США), один з найвизначніших фахівців сучасного менеджментуМирослав Маринович, проректор УКУ.

Організатори програми «Good Governance: Program for an innovative approach to governance»Український католицький університетЛьвівська бізнес-школаІнститут лідерства та управлінняМіжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету.   

Контактна особа: Вероніка Саврук: media@lvbs.com.ua,  +38 098 350 35 56