HR-ам про фінанси та систему розвитку персоналу

30 Кві 2015

Про фінанси для HR-ів, як розвивати персонал у компанії, що треба знати успішному фахівцеві з управління персоналом, –  22-25 квітня відбувся восьмий модуль програми MA in Human Resources and Organization Developmentу Львівській бізнес-школі УКУ.

Розпочали модуль із курсу «Основи фінансів» з фінансовим директором LvBS Михайлом Салом та фінансовим директором УКУ Любомиром Тарновським. Експерти розповіли учасницям про основи обліку і фінансової звітності компанії та бюджетування у компанії.

«Щоб говорити з власником як рівноцінний партнер, потрібно говорити з ним на одній мові, а щоб говорити на одній мові – потрібно знати алфавіт. Ось чому HR-фахівцеві важливо розуміти основи обліку і фінансової звітності компанії», – зазначив Михайло Сало.

Надзвичайно корисним стало практичне доповнення курсу від запрошеного експерта Марти Федьків, фінансового директора ПАТ «Концерн Хлібпром». Вона поділилась з учасницями власним досвідом процесу формування бюджету у великій компанії та особливостями взаємодії фінансового і HR відділів.

У продовження модулю відбувся дводенний курс «Навчання і розвиток персоналу» від Наталії Волнянської, директора з персоналу ПАТ «Концерн Хлібпром», HR-експерта і бізнес-тренера. Разом з викладачкою учасниці розглянули основи побудови корпоративної системи навчання і розвитку персоналу – від стратегії до деталей. Учасниці працювали і в лекційному форматі, і у форматі бізнес-гри, під час якої мали змогу відчути себе у ролях замовника та постачальника навчального заходу. «Функція навчання і розвитку персоналу в компанії повинна сприяти досягненню двох основних цілей: 1) забезпеченню професійного рівня працівників, необхідного для досягнення бізнес-цілей компанії і 2) оптимальному використанню ресурсів компанії в процесі навчання і розвитку працівників» – наголосила експерт. Розуміння і підтримка ТОП-менеджменту, достатня кількість ресурсів, а також досвід, професіоналізм та ентузіазм працівників HR – це ті основні умови, які слід враховувати для успішного впровадження функції навчання і розвитку у компанії.

Тему навчання і розвитку персоналу доповнила учасниця Леся Дзікунська у межах проекту «Вчимо і вчимося». Вона поділилася досвідом створення кадрового резерву на прикладі глобальної індійської компанії, яка охоплює понад 300 000 працівників у 55 країнах світу.

Більше розвинути власну компетенцію з навчання і розвитку персоналу зможуть ті учасниці, які оберуть для себе спеціалізацію «Внутрішній тренер» – одну з двох спеціалізацій на програмі – під час чотирьохденного курсу з міжнародним експертом Анною Льюїс вже у червні.

Нагадуємо, що до 1 червня на MA in Human Resources триває рання реєстрація, що дасть вам можливість суттєво зекономити при оплаті за навчання на програмі. Детальніше про ранню реєстрацію