Бізнес-школа УКУ та Український католицький університет вручили першу стипендію імені Олега Воробйова

1 Вер 2023

Дуже гарні новини маємо сьогодні з нагоди початку навчального та літургійного року, якими готові поділитися і подякувати всій нашій спільноті Бізнес-школи УКУ. Вперше було вручено стипендію імені Олега Воробйова, яку отримала студентка 3-го курсу програми «Соціальна Робота» Любов Коломиєць.

олег воробйов, стипендія, український католицький університет, уку, двбс, бізнес-кшоал уку, lvbs,ucu, ucu business schoolЛюбов Коломиєць родом з Луцька, вона активно займається волонтерством, на початку війни готувала їжу на Львівській волонтерській кухні, допомагала у Волонтерському штабі УКУ, в дитячому центрі університету. Любов має високий рейтинг навчання, часто долучається до проєктів від УКУ, з останнього – це проєкт «Майстерня лідерства» від Центру Абітурієнтів, проєкт «Summit Young Leaders» у партнерстві з Центром лідерства УКУ та Української освітньої платформи.

Як зазначила декан-засновниця Бізнес-школи УКУ, проректорка зі стратегічного розвитку УКУ Софія Опацька, звертаючись до студентів: «Люди – найбільша цінність в Україні. І вони будуть потребувати вашої допомоги. Кожен день війна приносить великі втрати, зокрема ми відчуваємо їх в нашій Спільноті». Та щоб зберегти пам’ять про героїв з ініціативи університету та їх родин були засновані їхні іменні стипендійні фонди. Зокрема, торік наша Спільнота втратила на війні Олега Воробйова, учасника Бізнес-школи УКУ. Було засновано Стипендійний фонд імені Олега Воробйова на честь пам’яті героя. Впродовж більш як півроку члени нашої Спільноти та всі небайдужі наповнювали фонд своїми донатами, і в травні нам вдалося досягти цілі –  75000 дол., це необхідний мінімум для ендаументу. Щоб цей фонд був сталим на довгі роки і міг гарантувати повну щорічну стипендію – він має становити 100 тис.дол.

Сьогодні під час вручення стипендій була присутня також дружина Олега Ольга Воробйова та його син Давид.

«Олег дуже любив Бога, людей і Україну. Все своє життя він присвятив служінню людям. І це так символічно, що саме Любов буде навчатися на факультеті, де вже треба любити Бога і людей. УКУ якраз те місце, де можна примножувати цей дар. Я бажаю, щоб ви примножували свою любов до людей, до Бога, до України. Слава Україні!», – звернулася до стипендіатки дружина героя Ольга.

СЕО Бізнес-школи УКУ Ярина Бойчук подякувала всім небайдужим, завдяки яким вдалося згенерувати Стипендійний фонд Олега Воробйова: «Я хочу подякувати всім, хто сформував цю стипендійну можливість і ми можемо далі продовжити пам’ять про Олега». Цьогорічна стипендія забезпечена Бізнес-школою УКУ, а вже з наступного року й всі наступні роки генеруватиметься з ендаументу. Таким чином пам’ять про Олега Воробйова залишатиметься на віки.

Довідково: Для заснування ендаументу (сталого фонду) в УКУ необхідно зібрати суму 75-100 тисяч доларів, ця сума інвестується і ніколи не витрачається, а прибуток спрямовується на щорічну стипендійну підтримку студентів УКУ. Максимальна сума ендаументу, 100 тисяч доларів США, дозволяє оплатити повну вартість навчання одного студента впродовж року. Посередником в такому випадку виступає фінансова установа, а ваша пожертва перетворюється в інвестицію!