Чому навчання МВА на часі? І чому українська МВА – це про масштаб та стратегію, а не лише кар’єру?

25 Лип 2024

За даними досліджень, більше 250 000 студентів навчаються на програмах MBA по всьому світу. І хоча кількість заявок у 2023 році зменшилась на 7%, порівняно з попереднім роком, попит на випускників MBA залишається високим. В Європі та США студенти обирають МВА, щоб отримати керівні посади чи підвищення зарплати (дослідження McKinsey показує, що 35% дорослих звертаються до додаткової освіти через зупинку в кар’єрі або пошуку роботи). 

А через що український бізнес обирає бізнес-освіту і йде навчатися на МВА чи інші магістерки? І чому ми в Бізнес-школі УКУ орієнтуємося саме на управлінський рівень Executive?

МВА, Бізнес-освіта, УКУ

Де збігаються наші тренди із загальносвітовими?
Середній вік нових студентів MBA у світі становить близько 28 років, оскільки для них це важлива умова для зростання в кар’єрі. В той час як у нас часто розглядають навчання люди в більш зрілому віці, шукаючи розвитку своїх компаній, а не просто кар’єрного зростання.

«В Україні, як не дивно, війна спровокувала нову хвилю підприємництва, і якщо ми хочемо конкурувати на глобальному рівні, то наше підприємництва має розуміти як працює бізнес глобально. Вихід на міжнародні ринки дуже важливий для українського бізнесу: і для розширення ринків збуту, і для економічної дипломатії та просування інтересів України глобально. Ми знаємо більше про країни, звідки походять успішні бізнес-бренди.

Саме тому люди, які приходять у Бізнес-школу УКУ повинні відповідати двом критеріям: мати управлінський досвід і мати бажання його переосмислити. Без рефлексії немає розвитку, і лише ті, хто готовий переосмислювати свій досвід, змінювати себе та свої компанії, візьмуть користь з навчання в повній мірі», – наголошує Софія Опацька, декан-засновниця Бізнес-школи УКУ та проректорка зі стратегічного розвитку УКУ.

лвбс львівська бізнес-школа бізнес-школа уку уку український католицький університет lvbs lviv business school ucu business school ucu ukrainian catholic university львівська бізнес-школа бізнесу ​​online mba programs mba degree online мва mba магістратура mba диплом школа mba executive мва mba львів mba програма бізнес школа mba мва диплом мба освіта курси менеджменту mba магістратура магістр бізнес адміністрування ступінь mba ступінь мва магістратура менеджмент mba lvbs навчання менеджмент ембіей курси для топ менеджерів програми для топ менеджерів курси для власників бізнесу masters in business master of business administration Софія Опацька з випускниками Key Executive MBA 2023, група 20

Серед учасників Executive MBA ми бачимо власників та CEO українських компаній, які хочуть масштабувати бізнес в Україні та на міжнародних ринках. Які мають мандат на прийняття стратегічних рішень в бізнесі, який працює більше, ніж 5 років на ринку. Тих, хто прагне стратегувати на 10 років, а не на 10 місяців.

«Ми також сподіваємось, що як в будь-яку організацію, де ви проводите багато свого часу (а навчання на магістерських програмах – це велика відповідальність та великий шмат часу) прийдуть люди, які поділяють цінності  нашого Університету», – додає Софія.

Багато МВА програм у світі включають реальні проєкти, можливості для нетворкінгу і це те, що ми активно використовуємо в програмі Key Executive MBA Бізнес-школи УКУ. Навчання наших учасників – на реальних практичних кейсах, фінальні проєкти – це створення нових компаній, чи масштабування існуючого бізнесу, Спільнота випускників Бізнес-школи УКУ – одна з найактивніших, тут постійно народжуються нові проєкти та колаборації. 

Ярина Бойчук, СЕО Бізнес-школи УКУ, розповідає:

«Щоб вибороти власні позиції на глобальних ринках, а також зростати в часі війни й внутрішніх енергетичних, демографічних й економічних викликів в Україні, бізнес повинен діяти асиметрично, а його очільники зайняти проактивну лідерську позицію. У групі підприємців та управлінців, які мають вже великий досвід, вдається краще переосмислювати власний досвід та напрацьовувати власні ефективні рішення надскладних завдань сьогодення. 

При цьому світ рухається вперед, тому потрібно опановувати знання та переймати досвід від кращих викладачів з-за кордону. Важливо, що навіть за минулий рік у нас на кампусі викладали більше 15 іноземних викладачів.» 

Ярина Бойчук з випускниками Key Executive MBA 2024, група 21

За її словами, у Бізнес-школі УКУ ми зі свого боку створюємо умови не лише для навчання нових підходів та зміни мислення лідерів, а й для творення комплексних рішень в середовищі однодумців, партнерів та експертів.

Якщо це відгукується вам і ви готові діяти асиметрично, перемагати глобально, займати проактивну лідерську позицію – приєднуйтесь до навчання на програмі Key Executive MBA від Бізнес-школи УКУ. Або ж обирайте ту бізнес-освіту, яка принесе вам найкращі результати!

До 18.00 27 липня триває реєстрація на внутрішні іспити. Залишайте заявку на сайті, і ми сконтактуємося з вами для подальших кроків!