7 проектів для маленьких перемог

31 Гру 2015

Підбиваючи підсумки року, ми вирішили згадати про важливі  проекти LvBS, які допомагають змінювати країну на краще! Отож, пропонуємо підбірку з 7 проектів, які Львівської бізнес-школа УКУ реалізувала у 2015 році.

1.  Дискусійний клуб «Бізнес Credo»

У 2015 році Львівська бізнес-школа УКУ організувала дві зустрічі у форматі business talk для підприємців. У червні – з єпископом-емеритом УГКЦ Блаженнішим Любомиром (Гузаром) на тему «Як будувати Рідну Хату?», а у грудні – з письменницею Оксаною Забужко на тему «Культура як національний наратив. Чи може бути успішною країна без CV?».  Участь у зустрічах дискусійного клубу «Бізнес Credo» – це можливість для власників та топ-менеджерів поспілкуватись у форматі «business talk» із провідними мислителями та лідерами суспільної думки в українському та міжнародному середовищі.

2.  Які тренди визначатимуть майбутнє?

На візійній конференції Intro 2015 ми спробували подивитись у далеке майбутнє і визначити тренди, які визначатимуть розвиток ключових галузей: освіта, медицина, фінансовий сектор, культура, стала енергетика та розумні міста. У якому світі ми будемо жити за 10 років?

Більше

3.  Інноваційни проект для міста Smart City

У березні 2015 Український католицький університет спільно з Львівською бізнес-школою та Львівською міською радою запустили короткостроковий проект «Smart City», мета якого зробити управління у містах України, зокрема, у Львові більш ефективним, за допомогою використання методів та інструментів підходу «Big Data». Курс вів д-р Юрій Паращак, гостьовий викладач на програмі MS in Technology Management LvBS, почесний професор Carnegie Mellon University, заслужений директор IBM Research Smarter Cities, співзасновник Urban Systems Collaborative.

А у листопаді LvBS з Креативним кварталом провели Lviv Smart City Day, який  зібрав найбільш активних представник smart-покоління.

Як зробити місто розумнішим?

 

4.  У війні перемагають ще до її початку

Вперше з давнокитайської на українську мову LvBS спільно з «Видавництвом Старого Лева» переклали «Мистецтво війни» Сунь-дзи.  Книгу переклав Сергій Лесняк, директор компанії «RR Commodities» (Шанхай), викладач з міжнародного бізнесу LvBS, історик філософії Сходу.

Сергій Лесняк переконаний, що філософськостратегічний твір давньокитайського воєначальника та викладені в ньому ідеї і поради стосуються не лише стратегії бою і завоювання, а й усієї діяльності людини, зокрема і бізнесу.

Більше

5.  Changing actions by changing mindset

Учасники довгострокових програм Львівської бізнес-школи УКУ взяли участь у міжнародному навчальному бізнес-турі у Норвегію. Тур відбувся у рамках проекту «Innovation across Border», який включав три навчальні семінари в Україні і тижневий візит до Норвегії.

Проект LvBS реалізовує у співпраці з норвезькою компанією Innoco, Норвезьким університетом NTNU за підтримки Норвезького міністерства закордонних справ. Долучитись до проекту мали можливість учасникиMS in Innovations and Entrepreneurship, MS in Technology Management, MA in Human Resources та програми Good Governance.

6.  «Школа відповідального громадянина» – проект, мета якого створити майданчик для обговорення викликів у боротьбі з корупцією.

За час реалізації проекту (вересень 2014 – липень 2015) ми провели Всеукраїнський антикорупційний форум і хакатон, де описали практичні моделі  як боротися з корупцією на місцях. Ми також представили наші напрацювання у шести містах України, залучили професійних експертів, а головне – активних людей, які прагнуть втілювати зміни на місцях.

Проект LvBS реалізувала за підтримки Посольства США в Україні.

7. Вперше в Україні впровадили курс Experts in Teamwork

Курс «Експерти командної роботи» має на меті навчити людей різних спеціальностей з різними навичками знаходити найбільш продуктивний та ефективний спосіб взаємодії. Цей курс 10 років тому розробили у Норвезькому університеті технології та науки (NTNU) в Тронхеймі. Львівська бізнес-школа реалізовувала його у форматі 2-тижневої програми, а після візиту до  Бізнес-академії AARHUS у Данії – перейняла досвід данських колег та адаптувала його до потреб учасників навчальних програм LvBS.

Практичний курс з командної роботи, спрямований на розвиток навичок міждисциплінарної командної роботи та провадження інновацій, Львівська бізнес-школа проводить на програмі з інновацій і підприємництва, для студентів магістерських програм Українського католицького університету, учасників літніх шкіл тощо.  

Більше про курс