Львівська бізнес-школа УКУ видала книгу Мирослава Мариновича про Андрея Шептицького та win-win мислення

3 Кві 2019

Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) та Видавництво Старого Лева презентують книгу відомого громадського діяча і проректора з питань призначення та місії Українського католицького університету Мирослава Мариновича «Митрополит Андрей Шептицький і принцип ‘позитивної суми’». 

Книга «Митрополит Андрей Шептицький і принцип ‘позитивної суми’» містить ґрунтовний аналіз інтелектуальної спадщини Митро­полита Андрея Шептицького через 4 аспекти: богословське підґрунтя, сфера економічних стосунків, національну сферу, міжрелігійна та міжконфесійна сфери. Автор книги проводить ціннісний аналіз, за допомогою якого прикладає вчення Шептицького, його зосередженість на формуванні мислення у стилі win-win до нинішньої геополітики – до ситуації в Україні, Європі, США та Росії.

Читайте також: Підприємницький хист Андрея Шептицького

«Утім, мабуть, вирішальним є те, що його моральність, його принципи, а також вагомий перелік його дій задля покращення життя мільйонів стають моральним дороговказом, що може виявитися навіть більш важливим для власної турбулентної та дезорієнтованої доби. Цей аналіз змушує нас зупинитися, подумати в інший спосіб: про те, чи мають моральність та етика значення в економіці? Чи діємо ми так, як це буде правильно?», – коментує книгу провідний бізнес-футуролог світу, член Дорадчої ради LvBS Адріан Сливоцький.

«На нинішні світові кризи – гібридну війну Росії проти України, Брекзіт, Трампа у США, європейську реакцію на біженців, націоналістичні уряди у Польщі та Угорщині – можна подивитися іще з точки зору реваншу принципу «нульової суми», який збунтував проти засадничого принципу повоєнного європейського ладу – принципу «позитивної суми». Україні так чи інакше доведеться визначатися у цій жорсткій системі координат. Щоб не помилитись, слід зануритися у логіку визначного морального авторитету України – Митрополита Андрея Шептицького, який, як засвідчують його пастирські листи, був співбудівничим цього європейського ладу. У час Другої світової війни українці силою обставин самоусунулися від рекомендацій Митрополита – дав би Бог, щоб у час нинішніх світових турбулентностей ми вчинили мудріше. А щоб нам це вдалося – вчитаймося в душпастирські поради Митрополита Андрея, якими так щедро сповнена ця книга!», – розповідає автор Мирослав Маринович.

«Якби в історії творення нашого суспільства не було такої постаті як митрополит Андрей Шептицький, якому було притаманне не лише масштабне візіонерське мислення, але й велика любов до маленької людини, наша реальність була б інакшою. І не знати, чи були б ми тією незалежною державою, якою, попри всі небезпеки, зараз є», – зазначила Мар’яна Савка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництва Старого Лева».

У межах офіційної презентації у Львові 10 квітня відбудеться обговорення книги з такими учасниками:

  • Мирослав Маринович, автор, український правозахисник та релігієзнавець, член-засновник Української Гельсинської спілки, учасник Несторівської групи;
  • Софія Опацька, декан-засновниця LvBS, проректорка УКУ;
  • Олег Яськів, доктор технічних наук, громадський діяч, директор Центру Митрополита Андрея Шептицького;
  • Андрій Худо, співзасновник Холдингу емоцій !FEST, член Дорадчої ради LvBS;
  • Модератор: Мар’яна Савка, головна редакторка і співзасновниця «Видавництво Старого Лева».

Деталі та реєстрація на подію.

Книгу видано за підтримки випускників Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS): магістерської програми Key Executive MBAмагістерської програми з інновацій та підприємництва, а також магістерської програми з управління персоналом та організаційного розвитку, яким автор складає велику подяку.

Придбати книгу можна у книгарнях та онлайн

Довідка: Львівська бізнес-школа Українського католицького університету (LvBS) школа з європейськими цінностями та підходами, яка розвиває відкриту й відповідальну бізнес-спільноту уже протягом 10 років. Місія LvBS – «Україна на бізнес-карті світу». Належність до мережі католицьких університетів, при яких є найкращі бізнес-школи світу, дає LvBS особливі можливості міжнародної співпраці, яких немає в інших українських бізнес-шкіл. Магістерські програми LvBS акредитовані Міністерством освіти України, також школа має міжнародну акредитацію CEEMAN IQA (Central and East European Management Development Association). У LvBS діють такі програми: Key Executive MBA – програма особистого та професійного розвитку для власників та керівників бізнесу; MS in Technology Management для ІТ-управлінців; MA in Human Resources and Organizational Development – програма для тих, кого цікавить професія управління персоналом та організаційний розвиток; MS in Innovations and Entrepreneurship для молодих стартаперів; нова навчальна програма з маркетингу європейського зразка – MSc in Marketing Management. Також у LvBS діють програми управлінського розвитку. Підходи до структури програм виходять з міжнародного досвіду та наповнюються найкращим світовим і українським практичним досвідом.